Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La Fira de la Tomaca del Priorat reivindica les varietats tradicionals de la comarca

Serà el tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques de la Tomaca i l’Horta del Priorat, on trenta establiments donaran a conèixer els productes hortícoles del territori

El Priorat tornarà a reivindicar les varietats antigues de la tomaca entre el 19 d’agost i l’11 de setembre. Ho farà, primer, amb la tercera edició de la Fira de la Tomaca, el cap de setmana del 19 al 21 d’agost, a Falset. La promoció i la divulgació del tomàquet, així com el fet de donar a conèixer els productes hortícoles de la comarca i el foment de la producció i el consum de varietats tradicionals s’allargarà fins a l’11 de setembre amb les Jornades Gastronòmiques de la Tomaca i l’Horta del Priorat. 
 
La fira
El actes centrals de la fira tindran lloc a Falset entre els dies 19 i 21 d’agost. La tarda del divendres 19 es donarà el tret de sortida oficial al certamen a l’absis del Castell (amb una xerrada i un sopar a càrrec de Priorat Enoturisme), tot i que serà el cap de setmana (dissabte 20 i diumenge 21) quan les parades de tomàquets ocuparan l’esplanada de davant del Celler Cooperatiu de Falset. Un certamen en el qual participaran horticultors de tota la comarca del Priorat, ja siguin professionals o afeccionats, tothom qui ho vulgui està convidat a portar-hi una mostra de les seves hortalisses, i en especial, de les seves varietats de tomaca.
 
Les jornades
Organitzades per l’associació Priorat Enoturisme, tindran lloc entre el 19 d’agost i l’11 de setembre i comptaran amb la participació d’una trentena d’establiments, entre restaurants, allotjaments turístics, cellers, agències turístiques i molins d’oli. Pel que fa als negocis de restauració, les cartes d’aquells dies incorporaran tapes i plats elaborats amb productes hortícoles del Priorat acompanyats de vi de les dues denominacions d’origen de la comarca (DOQ Priorat i DO Montsant). Els allotjaments, cellers, agències i molins d’oli és el primer cop que se sumen a la iniciativa, i oferiran tastos de l’horta prioratina en la seva activitat quotidiana en forma de visites, estades o paquets turístics.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació