Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Torna la Festa Major de Solsona a ple rendiment

La festa patrimonial d’interès nacional arriba a la seva 369a edició

La Festa Major de Solsona, festa patrimonial d’interès nacional, torna entre els dies 7 i 11 de setembre amb un programa propi de prepandèmia. En la seva 369a edició, la Festa Major consta d’una quarantena llarga d’actes, alguns dels quals ja comencen a final d’agost.
 
L’avançament de la tornada a l’escola el dia 5 no altera la Festa Major de Solsona, ja que els dies 8 i 9 són festius locals i el dimecres 7 únicament s’endarrereix una hora, a la una del migdia, l’inici de festa amb la tronada, la salutació de l’alcaldessa des del balcó consistorial i la primera cercavila. D’aquesta manera, tindrà l’oportunitat d’assistir-hi l’alumnat de primària. 
 
L’eix central de la Festa Major tornarà a celebrar-se igual que el 2019, amb les tradicionals baixades i pujades de les autoritats, la imatgeria gegantera i l’orquestra Patinfanjàs i els ballets a la plaça Major sense restriccions de capacitat.
 
Música cada dia
L’oferta musical o de ball també és un pilar de la Festa Major. Cada dia hi haurà com a mínim una convocatòria. Enguany actuaran l’orquestra La Nova Blanes (dia 7); Les Anxovetes (dia 8); La Fúmiga, la Banda del Coche Rojo i DJ Marsal Ventura (dia 8); l’orquestra Montgrins (dia 9); La Patxanga (dia 9); Pop per Xics (dia 10); O Val das Mouras (dia 10) —cita ajornada del Cicle de concerts d’estiu—; DJ Pussil de Asalto i Strombers i Hey! Pachucos (dia 10). Com és habitual, els concerts joves són organitzats per Joventut Solsonina amb el suport de la regidoria de Cultura, igual que el Concurs de Músics al Carrer, que el dia 9 de setembre arriba a l’onzena edició. 

Altres activitats
També és indissociable de la Festa Major l’obra de Lacetània Teatre. La companyia solsonina amplia el seu últim espectacle amb #Lodelbisbe 4.0. N’oferirà cinc funcions els dies 7, 10, 11, 17 i 18 de setembre al teatre comarcal. 
 
Quant al públic familiar, enguany la companyia de circ catalanoaragonesa Capicua porta l’espectacle ‘Nüshu’ a la plaça de l’U d’Octubre el dia 9, i Pop per Xics oferirà un concert d’‘Els superherois’ a la plaça del Camp el dia 10. Aquest any es recuperen també els castells inflables l’11 de setembre durant tot el matí al passeig.
 
La gratuïtat caracteritza pràcticament la totalitat dels actes. Només cal pagar entrada per al concert benèfic del SOM —la recaptació del qual es destinarà novament a l’associació Elín, que treballa per acompanyar, acollir i orientar les persones migrants que arriben a Ceuta—, l’obra de teatre i el sopar popular de Joventut Solsonina del dia 10. 
 
El programa de la Festa Major es pot descarregar aquí i també es poden consultar tots els actes al web www.solsonalafesta.net.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació