Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 petits pobles per visitar a la tardor 

Joies amb encant per descobrir quan cauen les fulles

Us animem a descobrir aquesta desena de nuclis i els seus entorns. Són petits, envoltats de natura, amb encant i no gaire coneguts. Per quin comenceu?

Ossera, Alt Urgell

Ossera Les cases d’Ossera, a la vall de la Vansa i TuixentArxiu Comarcal de l’Alt Urgell / Albert de Gràcia
Abraçada per les serres del Verd i Port del Comte, a tocar de la serra del Cadí, trobareu aquest poble, format per una petita església i una munió de cases envoltat de muntanyes i boscos. El llogaret és famós pels seus artesans. Hi ha una botiga dedicada a l’elaboració artesana de formatges, una herboristeria, amb un jardí d’herbes aromàtiques i una botiga de melmelades i conserves de bolets. 

Sant Llorenç de la Muga, Alt Empordà

Sant Llorenç de la Muga El centre històric fortificat de Sant Llorenç de la MugaFons del Consell Comarcal de l'Alt Empordà
Amb un recinte emmurallat dels segles XIV i XV, les torres de vigilància, les portes d’accés a la vila i l’església romànica, aquest és el poble més ben conservat i pintoresc de l’espai natural de Salines-Bassegoda. Us hi podeu endinsar travessant el pont medieval sobre el riu Muga i, pas a pas, anar descobrint portals, carrers empedrats i un bonic passeig a la vora del riu, al voltant de l’església de Sant Llorenç. 

Aineto, Pallars Sobirà

Aineto Església de Sant Romà d’Aineto Wikimedia Commons / Carlesdanon
A la vall de Cardós, és un poble entranyable des d’on es pot gaudir de les vistes del conjunt de la vall, i també de la petita i molt rústica ermita de Sant Romà, formada per una sola nau, un campanar de paret i un absis semicircular. Hi podeu arribar amb cotxe o caminant per un camí de ronda des del poble de Tavascan. 

Baltarga, Cerdanya

Baltarga Església de Sant Andreu de BaltargaWikimedia Commons / Rmsrga
Aquest agregat del nucli de Bellver de Cerdanya és conegut per la vermellor de les pedres amb les quals estan construïdes les cases. A banda de poder passejar pel poble, envoltat de prats verds, descobrireu l’església de Sant Andreu, notable edifici romànic del segle XI, d’una sola nau. Anant de Bellver a Baltarga val la pena entrar a l’agregat de Riu de Santa Maria, amb algunes cases antigues que conserven característiques pròpies de la comarca. 

Rojals, Conca de Barberà

Rojals Carrer de Rojals, al municipi de MontblancWikimedia Commons / Jorge Franganillo
A 979 metres d’altitud, Rojals és una de les pedanies de Montblanc, situada a l’extrem nord-est de les muntanyes de Prades. Destaca per ser punt de partida de moltes excursions de muntanya i pel tipisme dels seus carrers i cases. Hi trobareu diverses cases de turisme rural. Des de l’església de Sant Salvador (del segle XIII) podreu gaudir d’una espectacular vista panoràmica de la Conca fins als cims dels Pirineus. 

Olivella, el Garraf

Olivella - Jordi Avellaneda La vila d’Olivella, al bell mig del massís del GarrafJordi Avellaneda
A poc a poc, els habitants dispersos pels masos del massís del Garraf es van anar agrupant a Olivella i s’originà aquest petit i bonic nucli urbà. Feu una passejada pels seus pocs carrers, visiteu-ne l’església, construïda l’any 1430 i reformada el 1607, i fixeu-vos en tot un seguit de cases velles, algunes de molt pintoresques. Des del mateix poble podeu fer moltes excursions, com la que arriba al castell vell d’Olivella o al poble abandonat de Jafra. 

Porrera, el Priorat

Porrera Façana d’una casa de Porrera, amb un rellotge de solOriol Clavera
Els diferents cellers que ofereixen visites i activitats i els rellotges de sol que hi ha escampats a les façanes de Porrera ja són un motiu suficient per acostar-se a aquest municipi. Els més significatius són el Rellotge de Tarda, a la plaça de la Guineu, i el quadrant vertical inclinat, de grans dimensions, situat al carrer Pau Casals. Per acabar la visita, acosteu-vos fins a l’ermita de Sant Antoni Abat, construïda al segle XVII al cim d’un turó, d’una sola nau amb espadanya. 

Sant Feliu de Boada, Baix Empordà

Sant Feliu de Boada Panoràmica de Sant Feliu de Boada, amb les illes Medes al fonsGetty Images
A la vora de pobles més turístics com Pals o Peratallada hi ha tota una constel·lació de pobles igualment atractius i no tan visitats. A Sant Feliu de Boada podeu passejar sense presses pel nucli antic, que abraça gairebé tot el poble, esquitxat de cases de pedra, i veure’n l’església d’estil gòtic tardà. Pels carrers, alguns dels quals totalment empedrats, trobareu sorpreses com un parell de brocanters, un espai d’art i una casa rural. 

Tregurà, Ripollès

Tregurà Vistes de Tregurà a la vall de CamprodonMaria Rosa Vila
És un dels pobles habitats més alts de Catalunya i està format per dos nuclis diferenciats: Tregurà de Dalt i Tregurà de Baix. La vila, que no té més d’una vintena de cases, es mereix una visita per observar amb detall les cases i els paisatges dels voltants. Des de Tregurà es pot anar fins a Setcases, un altre lloc més visitat i però conegut igualment pel seu encant. 

Farena, Alt Camp

Poble de Farena Carrer empedrat del poble de FarenaJordi Domènech / Wikimedia Commons
Al cor de les muntanyes de Prades, Farena és un petit nucli que pertany al municipi de Mont-ral. Passegeu pels seus carrers empedrats i pugeu al campanar de l’església de Sant Andreu, amb decoració mural del pintor alcoverenc Anton Català Gomis, i des d’on tindreu unes vistes magnífiques de la comarca. És un excel·lent campament base per gaudir d’uns dies envoltats de natura i descobrir rius, boscos i cims. 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació