Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 activitats imprescindibles per viure Castelló d’Empúries aquesta tardor

Visites, rutes, art i gastronomia per gaudir dels mesos d’octubre, novembre i desembre a l’Empordà

La tardor és l’època perfecta per a les escapades de cap de setmana i per redescobrir poblacions com Castelló d’Empúries, una destinació vacacional per excel·lència, que també ofereix activitats fantàstiques la resta de l’any. Aquí us proposem cinc activitats que no us podeu perdre en aquesta població de l’Empordà durant l’estació més cromàtica de l’any.

Visites al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó

Finestres reixades a la façana de la Cúria-Presó Finestres reixades a la façana de la Cúria-PresóAjuntament de Castelló d'Empúries
Si us apassiona la història, heu de visitar aquest edifici gòtic que va ser construït el 1336 i que integrava dues funcions pròpies de la vila medieval: la cúria —seu del tribunal de justícia— i la presó —on ingressaven els condemnats. Una bona opció és visitar la cúria al migdia per gaudir dels grans finestrals gòtics que donen a la plaça de Jaume I (l’antiga plaça del Gra) i llueixen amb la seva màxima esplendor. Pel que fa al seu interior, hi podreu veure múltiples mènsules de talla. I quan visiteu la presó, al nord, podreu contemplar-hi el característic portal adovellat i finestres reixades a la façana. A l’interior, encara s’hi aprecien petites cel·les distribuïdes a l’entorn del pati, on s’han conservat curiosos grafits fets pels presos en èpoques diverses. Podeu visitar aquest edifici al vostre aire seguint les indicacions d’aquest Passeig Monumental o contractar una de les visites guiades que es fan.

Ruta pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Ruta de Mas del Matà - Platja de les Llaunes Ruta de Mas del Matà - Platja de les Llaunescatalunya.com
Una de les activitats que heu de fer tant si com no és gaudir d’una ruta pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Passejant entre els diferents estanys d’aigua dolça i dunes, trobareu zones de guaita estratègicament col·locades per descobrir les més de 300 espècies d’aus migratòries i la flora característica de la zona. Tot i que hi ha diverses rutes, aquesta tardor us proposem l’itinerari número dos, que va des de l’aparcament del Mas del Matà a la platja de les Llaunes. Si feu aquesta ruta a l’inici de l’estació podreu veure abundants ocells migradors de pas, que venen del nord, com, per exemple, els limícoles. És senzillament espectacular!

Ruta de l’Art

Visita guiada a Ruta de l'Art Visita guiada a Ruta de l'ArtRuta de l'Art
Si preferiu una opció més artística, els dies 7, 8 i 9 d’octubre arriba la quinzena Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries, on podreu gaudir de fantàstiques obres de més d’un centenar d’artistes. La Ruta mostra la pedra vella, la història del poble i els seus racons, amb una exposició d’art que barreja els artistes nous amb els que ja tenen un nom i, també, combina diverses obres de tècniques diferents. Podeu consultar aquí el catàleg d’aquesta edició.

EmpuriaTApes

Tapa guanyadora de la darrera edició Tapa guanyadora de la darrera edicióEmpuriaTApes
Com que gaudir del menjar sempre és una bona opció, us proposem delectar-vos amb l’EmpuriaTApes, la ruta on podreu degustar delicioses tapes elaborades a càrrec d’una trentena de restauradors de Castelló d’Empúries. A més d’aquest tast, també tindreu la possibilitat de votar la millor tapa i participar en el sorteig de tres premis que inclouen: menú per a dues persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes; dues entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, i una activitat lúdica (salt en tàndem, volta en kart, passeig en vaixell) per a dues persones a Empuriabrava.

Via Verda de la Muga

Via Verda de la Muga Via Verda de la MugaCastelló Empuriabrava
Si el que voleu es desconnectar enmig de la natura, us proposem la Via Verda de la Muga, el camí natural del riu Muga que enllaça el centre històric de Castelló d’Empúries amb la urbanització d’Empuriabrava. Es tracta d’un recorregut d’uns 5 km apte per fer-lo a peu, amb bicicleta i fins i tot a cavall. Una de les principals característiques és que podreu contemplar de ben a prop els marges fluvials i la llera de la Muga gaudint i observant de manera privilegiada les illes i els sorrals on s’aturen les aus; els boscos de ribera dominats per saules, freixes, verns, àlbers i pollancres; la fauna que utilitza el curs fluvial com a corredor per desplaçar-se, etc. A més a més, a mig camí trobareu un pont de fusta que travessa la Muga i us endinsarà al fantàstic Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació