Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

5 escapades per gaudir dels colors de tardor a l’octubre

Patrimoni, natura i unes vistes precioses

L’estació de l’any amb la varietat cromàtica més espectacular ja és aquí. Si voleu gaudir de bones vistes, visitar el nostre patrimoni i redescobrir els preciosos tons marrons, grocs, ocres i vermells de la tardor, no us podeu perdre aquests cinc poblets de somni.

Tavertet

Tavertet Tavertet amb els espectaculars cingles al fonsSergi Boixader
Si el que busqueu són vistes de cine, natura i pau, la vostra parada és Tavertet. Durant molts anys, aquest petit poble pintoresc fou considerat un ‘finis terrae’, ja que era molt complicat arribar-hi. Una situació que ha canviat amb la nova carretera, un camí que us portarà a les portes del cel. Al municipi trobareu alguns monuments romànics, com l’església de Sant Cristòfol —la primera edificació de l’indret—, l’ermita de Sant Corneli o la parròquia de Sant Bartomeu Sesgorgues, sobre l’engorjat d’una riera. Però el que realment impressiona és la panoràmica que té del pantà de Sau, que queda just als peus de Tavertet. Si us hi apropeu, no podeu deixar de veure el mirador de les cingles, on els 400 metres d’altitud i els 200 metres de verticalitat no deixen indiferent a ningú!

Farrera

Burg Tardor a BurgPinterest - Rauxa i seny
Farrera és un conjunt de sis pobles —Burg, Alendo, Mallolís, Montesclado, Farrera i Glorieta— que estan molt a la vora de la vall de la coma de Burg. La bellesa de tots ells no és només per l’indret increïble on se situen, sinó també perquè són una representació de la forma de vida agrària i de camp. Per això són un lloc ideal per descobrir el turisme rural i l’agroturisme. A més, si us agraden les rutes d’alta muntanya, són el punt inicial perfecte per descobrir el Parc Natural de l’Alt Pirineu, on podreu pujar a cims de més de 2.000 metres d’altitud, com el pic de Màniga, el cap de Juverri o el pic d’Urdosa.

Madremanya

Madremanya Vista Aèria de MadremanyaFemturisme
Si el que busqueu és fer una ruta per indrets rurals, Madremanya ha de ser una de les parades obligatòries. Situat al Gironès, aquest micropoble us atraparà, ja sigui pels seus carrerons estrets i les petites places de pedra, o per l’església parroquial de Sant Esteve, que corona Madremanya. Camineu entre les restes de la muralla que anys enrere es va construir i deixeu-vos portar per aquest indret on es respira història, ja que les primeres dades que es guarden sobre el poble són del 1035. Segur que us encantarà!

Arnes

Poble d'Arnes L’any 1992, el nucli antic d’Arnes va ser declarat Bé Cultural d’Interès NacionalJorge Franganillo, Wikimedia Commons
Situada sobre un petit turó que domina el riu d’Algars, trobareu la vila d’Arnes, amb un conjunt històric encisador. Envoltada d’una natura esplèndida dins del Parc Natural dels Ports, Arnes conserva l’estructura original d’un nucli medieval, que podreu descobrir passejant pels seus carrerons. Restes de les fortificacions, un castell i cases palau són alguns dels elements que us portaran a transportar-vos al passat. I és que Arnes amaga un tresor del Renaixement català que haureu de visitar: l’edifici de l’Ajuntament, construït l’any 1584.

Ger

Ger Vista de Ger i la Cerdanya des de dalt del poble.Viquipèdia / Vriullop
A 1.034 m d’altitud, fent frontera amb França, s’alça el poble de Ger, d’origen medieval, citat per primer cop l’any 839. En aquest indret podreu gaudir de rutes que us portaran a conèixer tots els racons del terme municipal de Montmalús i Niula. Però també descobrireu joies del romànic que encara conserva, com l’església de Santa Eugènia de Saga, l’església de Santa Coloma de Ger o l’església de Sant Climent de Gréixer. Sens dubte, natura i el patrimoni són els protagonistes d’aquest municipi.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació