Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 plans per una tardor plena d’al·licients naturals al Pirineu i les Terres de Lleida

Bolets, cérvols, aigua i altres propostes per gaudir de la natura a les comarques lleidetanes

Després d’una reeixida temporada estival en què el turismo de natura i els esports d’aventura han marcat la pauta, la tardor arriba a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida i ofereix un ampli ventall d’atractius i de propostes.

La destinació dels caçadors de bolets

bolets Un cistell de boletsIolanda Cebé
Els boscos del Pirineu de Lleida són una destinació molt preuada per als caçadors de bolets. En general, la temporada es desenvolupa entre setembre i novembre, tot i que es pot allargar fins a mitjan desembre. Rovellons, fredolics, ceps, cama-secs i camagrocs neixen a les diferents comarques de Lleida, especialment a la Val d’Aran, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Segarra i el Solsonès. A més, els visitants trobaran a la demarcació un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món dels fongs, com ara les Jornades Gastronòmiques Km 0 de l’Alta Ribagorça (de l’1 al 31 d’octubre ); la Fira del Rovelló-Festa i Fira de Muntanya de Coll de Nargó (22 i 23 d’octubre); SolsoTerra, la Fira de la Terra del Solsonès, que neix de la unió de l’Ecològica i la Fira del Bolet del Solsonès (22 i 23 d’octubre), i Boletus, la Fira del Bolet d’Isona (27 d’octubre). 

L’espectacle de la brama del cérvol

brama cérvol Un cérvol a Boumort un un bosc de tardorOriol Clavera
La tardor lleidatana ens obsequia un altre regal: si afinem l’oïda, gaudirem d’un dels espectacles més impressionants que ens ofereix la natura al Pirineu i el Prepirineu de Lleida: la brama del cérvol. Fins a mitjan octubre, a les comarques de Lleida, especialment a la serra de Boumort, podem conèixer i observar aquest curiós fenomen: coincidint amb l’època de l’aparellament, els mascles competeixen amb els seus brams per conquistar les femelles. Tot i que es pot fer la visita per compte propi, és recomanable contractar una empresa de guiatge per tal de gaudir de l’experiència amb total tranquil·litat i sense perjudicar la fauna. 

Tren dels Llacs: els últims viatges de la temporada

Tren dels llacs El Tren dels llacs passa per 4 llacs, 40 túnels i 75 ponts entre Lleida i la Pobla de SegurFGC
Si parlem de Prepirineu, és referència obligada el Tren dels Llacs, un recorregut paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur orientat bàsicament al turisme familiar, i que funciona tots els dissabtes fins al 29 d’oc- tubre. El comboi passa pels embassaments de Sant Llorenç Camarasa, Cellers i Sant Antoni, voreja la Noguera Pallaresa i creua els impressionants congostos de Terradets  i Collegats. Durant el trajecte, el tren travessa en total 4 llacs, 40 túnels i 75 ponts. 

L’estany d’Ivars i Vila-sana i els espais naturals de ponent

Estany Ivars L'estany d'Ivars i Vila-sana convida a passejar durant la tardorAmad Alvárez
Les comarques de la plana, amb una idiosincràsia més agrícola, amaguen petites joies naturals, com l’estany d’Ivars i Vila-sana, al Pla d’Urgell. Una ruta al voltant d’aquest espai natural recuperat ens permet gaudir de la seva rica fauna i flora, especialment d’ocells. L’estany és un dels Espais Naturals de Ponent, una nova marca turística que dona a conèixer deu espais naturals protegits a les comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la zona sud del Segrià, com ara l’aiguabarreig del Segre-Cinca,els secans de Mas de Melons-Alfés, els secans del Segrià i Utxesa, la serra de Bellmunt-Almenara, els secans de Belianes-Preixana, els plans de Sió, els Bessons, la vall de Vinaixa i les muntanyes de Prades-serra de la Llena.

Rutes i passejades als parcs naturals

Aigüestortes Senderista al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant MauriciOriol Ricart
La tardor és una estació magnífica per visitar el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, on bedolls, moixeres i altres caducifolis generen una explosió de colors que es reflecteixen a les aigües cristal·lines dels estanys d’alta muntanya. El Parc Natural de l’Alt Pirineu és també un lloc excel·lent on gaudir de la tardor. Recentment s’ha editat un plànol guia sobre la mobilitat sostenible al Parc que inclou les parades de transport públic més properes, els pobles on es poden llogar bicicletes tot terreny i bicicletes tot terreny elèctriques, els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, les àrees per a autocaravanes o els contactes dels serveis de taxis locals. L’altre parc natural, el del Cadí-Moixeró, amb un munt d’itineraris senyalitzats, és l’espai protegit català amb més hàbitats i espècies de flora i fauna d’interès europeu.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació