Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

6 escapades de tardor

De la Terra Alta a les muntanyes de Prades, sis territoris on perdre-us per gaudir d’aquesta estació

Cada estació té els seus encants. A la tardor els paisatges boscosos o els camps de vinyes es tenyeixen de colors ocres, vermells i grocs. També és una bona època per visitar zones costaneres i gaudir de les platges i l’ambient mariner fora de la temporada més turística.

Terra Alta

Panoràmica d'Horta de Sant Joan. Panoràmica d'Horta de Sant JoanGetty Imatges
Una natura salvatge i agresta, pobles que encara conserven la seva essència, l’empremta de la història, cellers, esglésies i monestirs aturats en el temps. A la Terra Alta descobrireu boscos, zones de vinya i paisatges autèntics plens de tresors paisatgístics i culturals. A la vora de poblacions com Gandesa, Bot, Horta de Sant Joan, Pinell de Brai, Arnes o Prat de Comte, trobareu les millors excuses per escapar-vos-hi un cap de setmana. Visiteu el poble vell de Corbera d’Ebre, feu la Via Verda en bicicleta des d’Arnes a Xerta, visiteu el nucli antic d’Horta de Sant Joan o el celler cooperatiu de Gandesa o el de Pinell de Brai…, i tot, allotjant-vos a les cases rurals o als càmpings més autèntics.

La vall de Bianya

 Masia a la vall de Bianya Masia a la vall de BianyaTurisme Garrotxa
A la comarca de la Garrotxa, s’hi amaguen petites joies com aquesta vall, on descobrireu pobles i paisatges bucòlics. Trobareu una proposta concreta i molt atractiva ben a prop de Sant Joan les Fonts, amb el petit nucli de Sant Salvador de Bianya, des d’on surt la Via Annia, una variant de l’antiga Via Augusta, que enllaçava Roma amb Cadis. Sortiu des de Sant Salvador de Bianya en direcció a Sant Pau de Segúries. El camí, molt ben conservat, s’enfila per la serra de Capsacosta, de manera que fa pujada, però l’esforç es veu recompensat per la bellesa dels paisatges i les moltes ermites romàniques que es van trobant durant el trajecte. En total són quinze quilòmetres que es poden fer en unes quatre hores i mitja.

Vall de la Vansa - Tuixén

 El poble de Tuixent El poble de TuixentGetty Imatges
Amagada entre el Pedraforca, la serra del Cadí i les muntanyes del Port del Comte, la vall de la Vansa - Tuixén és un paradís de boscos, prats i petits pobles, perfecte per a una escapada tranquil·la a la natura. Us hi esperen passejades per carrers i places on el temps sembla haver-se aturat, acollidores cases rurals, excursions per la muntanya i visites a petits museus i ermites romàniques. No us oblideu de visitar Osseta —el poble dels artesans—, Josa, Tuixén i el seu Museu de les Trementinaires, així com fer senderisme a l’estació d’esquí de fons de Tuixent - La Vansa o visitar els retaules romànics a les ermites de la vall.

Parc Natural de l’Alt Pirineu

 Baiasca, al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Baiasca, al Parc Natural de l'Alt Pirineu.Getty Imatges
Amb 3.143 metres d’altitud, la Pica d’Estats és el cim més alt del Pirineu català i l’emblema d’aquest parc natural de gairebé 80.000 hectàrees on s’amaguen alguns dels prats, boscos, rius i pobles més espectaculars i autèntics de Catalunya. Destaca pels seus paisatges envoltats d’impressionants muntanyes i per ser la casa d’animals tan emblemàtics com el gall fer, el trencalòs o l’os bru. A la tardor us recomanem passejar pels plans de Boavi i els boscos de Sant Joan de l’Erm, i visitar les bordes de Noarre, l’ermita de Sant Pere del Brugal, el poble d’Àrreu o la Casa de l’Ós Bru a Isil.

Altafulla i Torredembarra

Castell de Tamarit El castell de Tamarit vist des de la platja d’AltafullaGetty Images
Us proposem gaudir de les platges i dels nuclis mariners sense les aglomeracions de l’estiu a aquestes localitats del Tarragonès. Us animem a visitar els dos pobles. A Altafulla, hi destaquen el passeig marítim, el nucli antic, el castell i la vila romana dels Munts. I a Torredembarra, el passeig marítim, el port esportiu, el castell, l’espai natural dels Muntanyans o els carrers del centre. Una bona proposta és fer la ruta de Torredembarra a Altafulla, que transcorre entre penya-segats i bufadors, amb cales d’aigües transparents, unes termes romanes... Dos pobles mariners de gran bellesa i la possibilitat de visitar el far més alt i més nou de tot l’Estat. És un itinerari planer, de tres quilòmetres, sense gaires complicacions i molt entretingut. Un dels atractius de la caminada és la visita a la torre del far de la punta de la Galera. Pujar els 217 graons fins al mirador situat a dalt de la torre és una experiència única que es pot fer només en determinats moments de l’any quan des de l’Oficina de Turisme de Torredembarra es programen visites guiades (habitualment, a l’estiu).

Muntanyes de Prades

Panoràmica de Capafonts Panoràmica de CapafontsGetty Images
Un dels indrets on trobareu boscos i muntanyes amb els colors típics de la tardor és Prades. Prepareu la motxilla per gaudir dels paisatges més espectaculars des dels pobles de Prades, Capafonts, Farena, Alcover o Vilaplana. A través d’itineraris de diversa dificultat i durada, coneixereu alguns dels espais naturals més sorprenents de la zona: ermites excavades a la roca com la de l’Abellera; boscos com el de l’Agustenc o els de castanyers de la vall de Viern; avencs com els de la Febró; pobles abandonats com la Mussara; miradors, rius i tolls com el de l’Olla o els de la vall del riu Glorieta, i coves o roques foradades.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació