Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

8 maneres de descobrir l’Empordà

Propostes turístiques variades per enamorar-se d’un territori únic

A peu, en bicicleta, en caiac, observant ocells o visitant museus i monestirs. Hi ha moltes maneres de gaudir de la natura i la cultura a l’Empordà. Trieu la que us agradi més!

En bicicleta elèctrica pel Baix Empordà

Burricleta Un família en burricleta pels camins entre pobles del Baix EmpordàCecília Lorenzo
La burricleta és una bicicleta elèctrica que permet recórrer quilòmetres i més quilòmetres sense fer un esforç excessiu i sense contaminar. A cop de pedal i ajudats per un motoret elèctric, des del Centre Burricleta del Baix Empordà descobrireu alguns dels racons més bonics de l’Empordanet i de la Costa Brava. A cada poble, el seu campanar, les cases de pedra, els balcons amb flors, les esglésies romàniques i els carrerons estrets. A la costa, platges infinites, pinedes que arriben al mar o cales i miradors. Podeu triar entre diferents rutes: Pobles del Baix Empordà, Paisatges de Pals, Parc Natural del Montgrí…

Fent una travessa a peu a la vora del mar

Camí de ronda cala Jugadora Camí de ronda al seu pas per la cala JugadoraArxiu Camí de Ronda - Daniel Punsetí
Si voleu fer una travessa a peu per gaudir de la natura i els paisatges mariners de l’Empordà sense preocupacions, a Camí de Ronda® us fan dues propostes: el Camí de Ronda® lineal, de Begur a Sant Feliu de Guíxols (43 km), i el Camí de Ronda® circular (140 km), amb sortida i tornada a Girona, resseguint la costa i els camins interiors de l’Empordà. Totes dues es poden fer per lliure, amb un paquet de benvinguda (‘welcome pack’) que conté una guia i indicacions i reserves d’allotjament de diferents categories.

Navegant en caiac a Llançà

Llançà caiacs Des de Llançà, els caiacs recorren zones de roques i penya-segatswww.kayakcostabrava.com
El litoral del cap de Creus és ple de sorpreses. L’empresa SK Kayak proposa una ruta des de Llançà per veure un grapat de llocs amagats, com coves o illots, que són inaccessibles des de terra. Una excursió guiada des de la platja d’aquesta població us portarà a descobrir el litoral de la badia de Llançà i les vistes sobre el cap de Cervera. Passareu pel davant de la sorprenent obra ‘Banc de peix’, de l’artista local Carles Bros —situada en un dic de formigó, davant del port— fins a arribar a la cova del Castellar. Després d’entrar-hi, navegareu entre els esculls i les aigües cristal·lines tot comentant les espècies animals més comunes de la zona: escórpores, llobarros, bavoses, sards, morrudes, rogers, cavallets de mar, crancs, pops…

Visitant castells

Castell de Requesens
No podeu deixar de visitar les cinc fortaleses estrella de la comarca de l’Alt Empordà —Cinc Claus, Mont-roig, Peralada, Requesens i Sant Ferran—, cadascuna amb les seves particularitats. Per visitar la de Cinc Claus haureu d’anar fins a l’Escala i dirigir-vos al nord-oest de la població, al veïnat de Cinc Claus. Aquí, el castell —construït al segle XIV— conserva el portal i la torre quadrada de l’antiga muralla. Per veure el de Mont-roig us haureu de desviar cap al nord fins a Darnius per fer una ruta a peu que porta a les restes d’aquesta fortalesa, assentada sobre una roca, enmig d’un paisatge boscós. El castell de Peralada us sorprendrà per les seves línies elegants; el de Requesens —situat al bell mig del massís de l’Albera—, pel seu estil fantasiós i l’espectacularitat de les seves vistes, i el de Sant Ferran, a Figueres, per les seves dimensions i dependències, entre les quals hi ha una gran cisterna d’aigua subterrània que es pot visitar a bord d’una petita llanxa pneumàtica.

Observant ocells al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Aiguamolls Empordà Posta de sol als Aiguamolls de l'EmpordàXavier Florensa
És un plaer caminar entre les llacunes dels Aiguamolls de l’Empordà, als municipis de Castelló d’Empúries, l’Armentera, l’Escala, Palau-saverdera, Pau, Pedret i Marzà, Roses i Sant Pere Pescador. Entre joncs i canyissos podreu gaudir del silenci mentre contempleu aus aquàtiques o cigonyes. Des del centre d’informació del Cortalet surten diverses rutes que recorren els espais de la zona protegida. Algunes opcions: caminar al voltant dels estanys fins a arribar a la platja, passejar pel bosc de ribera o entre canyissars. Un dels itineraris estrella us portarà a rodejar la reserva natural, al voltant dels estanys del Cortalet, la Massona, la Llarga i Turies. Està senyalitzat i disposa d’observatoris i panells indicatius on s’expliquen les aus i altres espècies d’animals que es poden veure, com bernats pescaires, polles blaves o ànecs collverd.

En vaixell de vela llatina pel cap de Creus

Sant Isidre El ‘Sant Isidre’ va ser construït el 1925. Aviat farà cent anys!Sant Isidre Charters
El ‘Sant Isidre’ és un preciós llaüt construït a Mallorca fa gairebé cent anys. Ara el trobareu amarrat a la badia de Cadaqués. Podreu fotografiar-lo i també pujar-hi i gaudir d’una estona o un dia sencer de navegació per la badia i més enllà, fins al cap de Creus o altres indrets de la Costa Brava. La tripulació, amb en Lluís al capdavant, us acompanyarà en totes les vivències marineres que imagineu: una jornada pràctica per aprendre a navegar, un bany a alta mar o en una caleta d’aigües turqueses, una nit de música en viu amb servei de bar i pica-pica, sopar i allotjament a bord…

Gaudint de l’art a Cadaqués

Vista aèria de Cadaqués Vista aèria de CadaquésGetty Images
És un dels pobles costaners més evocadors, encantadors i visitats de Catalunya.
El seu aïllament geogràfic ha estat clau per mantenir la imatge pintoresca i allunyada de la massificació d’altres poblacions de la costa. Diuen que és el poble més pintat de Catalunya. I és que els seus carrers han estat, des de finals del segle XIX, un pol d’atracció d’artistes. Dalí va ser un dels que en va exportar la fama arreu, i després el van seguir Buñuel, Picasso o Duchamp. No costa gaire encomanar-se de l’esperit del Cadaqués bohemi. Visiteu les seves galeries d’art o el seu Museu d’Art, amb obres dels artistes que hi han passat. Des de la platja central, aneu en direcció sud per la Riba Pitxot (que rep el nom d’un d’aquests artistes, Antoni Pitxot), a la vora del mar fins a la platja Port d’Alguer o Portdoguer, amb els arcs que fan de porxo d’algunes de les cases, un racó famós pel quadre del mateix nom pintat per Salvador Dalí el 1924.

Descobrint monestirs romànics

Claustre de la canònica de Santa Maria de Vilabertran Claustre de la canònica de Santa Maria de Vilabertran Getty Images
Tres dels monestirs més espectaculars de Catalunya es troben a l’Alt Empordà. Són els de Sant Quirze de Colera, Sant Pere de Rodes i la Canònica de Santa Maria de Vilabertran. El primer s’amaga al bell mig de les muntanyes de l’Albera, en un paratge idíl·lic i sovint solitari. Es tracta d’un monestir benedictí d’orígens carolingis, del segle X, on podeu visitar l’església, el claustre i restes de l’antiga muralla, amb una torre de defensa. El monestir de Sant Pere de Rodes és un dels edificis romànics més importants de Catalunya i està situat en un dels indrets amb millors vistes de tot l’Empordà. Es pot visitar l’església, la torre campanar, els dos claustres i les antigues dependències dels monjos. Per acabar, per contemplar un dels exemples més ben conservats de l’arquitectura de les canòniques regulars medievals, cal anar a Vilabertran, a cinc quilòmetres de Figueres. Al conjunt de la canònica de Santa Maria podreu visitar l’església, el claustre, les dependències de l’antic convent, la torre i el palau abacial.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació