Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

El DESCOBRIR aconsegueix imatges inèdites de l'os bru del Pirineu

Gaudiu d'uns documents gràfics únics captats al llarg d'un any

Fa un any i mig ens proposàrem un repte majúscul: testimoniar el cicle vital de l’os bru als Pirineus. Aquest gran mamífer és l’animal salvatge més reservat de la serralada i un dels més costosos de veure d’Europa. Però ens n’hem sortit, i en aquest número d'octubre oferim imatges i documents inèdits que mostren l’os a les nostres muntanyes en tota l’esplendor. Si ja teniu la revista, haureu vist que us volem fer un regal: unes imatges úniques en moviment de l’os bru als Pirineus. És un document visual inèdit que podeu gaudir en exclusiva, gràcies a l’expedició del rastrejador Ieltxu Azkarate al fotògraf Roger Rovira i als paranys fotogràfics situats als parcs naturals, unes imatges que han estat cedides per la Generalitat de Catalunya.

 

Viatge a l'autenticiat

L’os bru és una de les joies de la fauna dels Pirineus i des del DESCOBRIR hem volgut conèixer-lo de prop. Seguir-lo durant un any pels paisatges més feréstecs ha estat un privilegi, una oportunitat d’endinsar-nos en el Pirineu més verge i recòndit. Un repte a l’alçada de la dificultat que comporta provar de localitzar-lo o de comprendre in situ com viu, els seus cicles, els hàbits.

La imprevisibilitat del seu comportament afegeix valor als testimonis que hem pogut obtenir del seu dia a dia a la muntanya. De la mà d’un dels millors rastrejadors de grans mamífers salvatges que hi ha al nostre país, en Ieltxu Azkarate, i acompanyats pel destacat fotògraf de natura Roger Rovira hem pogut fotografiar i gravar l’os al seu entorn natural en diverses èpoques de l’any; ens hem acostat a un dels caus on hibernen; hem enxampat un os descansant sobre un jaç; hem obtingut nombroses mostres del pas de femelles, cries i mascles. En definitiva, podem presentar-vos una feina inèdita, segurament la més extensa i exclusiva que s’ha desenvolupat mai sobre aquest animal extraordinari, magnètic i enigmàtic alhora.

De més a més, amb aquest reportatge volem contribuir a familiaritzar l’os a casa nostra; desfer malentesos des del rigor; atansar posicions entre partidaris i reticents, bo i respectant les perspectives i els arguments de tothom. Perquè l’os ha tornat per quedar-s’hi i estem convençuts que és una bona notícia.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació