Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La 7a edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ ofereix 170 visites gratuïtes a explotacions agroalimentàries

L’experiència inclou també 200 restaurants, 140 allotjaments, 90 activitats i 16 rutes de cap de setmana

El primer cap de setmana d’octubre la gran festa de la pagesia obre les portes de manera gratuïta a més de 170 explotacions agroalimentàries del país per donar a conèixer l’origen d’allò que mengem, fidelitzar nous públics i fer més propera la relació entre els pagesos i pageses i el conjunt de la ciutadania.

 
Les visites gratuïtes a les explotacions mantenen la reserva prèvia estrenada amb èxit l’any passat, potencien la venda de productes i la iniciativa amplia les rutes turístiques de cap de setmana amb setze propostes escampades per tot el territori que combinen paisatge, patrimoni i gastronomia.

 

Els pagesos obren les portes

Mas Casas Cruïlles Dos nens a la visita de Mas Casas CruïllesMas Casas Cruïlles
Més de 170 explotacions agràries ja ho tenen tot a punt per rebre els visitants aquest cap de setmana. És el cas de l’Anna Pijuan, de Mas Casas Cruïlles. Aquesta masia, ubicada a l’Empordanet, ofereix una visita guiada per mostrar tot el procés al voltant d’una ovella. “És una oportunitat per donar a conèixer el nostre projecte, què fem, però sobretot com ho fem”, explica la ramadera. “Treballem amb principis d’agricultura regenerativa i el maneig holístic del ramat i oferim tots els productes que es poden derivar de l’ovella: carn de xai, productes làctics, productes de llana i també cosmètica natural”, afegeix. 
 
A Mas Buret també ja tenen preparada la visita per descobrir l’apicultura. “És una jornada familiar per donar-nos a conèixer i explicar a un públic més infantil com treballem les abelles i com fem la mel”. Per Pijuan “és un dia que té molta repercussió també al llarg de l’any, perquè també promou els restaurants que creuen en el nostre producte tot l’any”. “A més”, afegeix “és una jornada on intentem que les famílies puguin copsar la importància de cuidar la terra, que vegin com cuidem els animals i com tot plegat repercuteix en la nostra salut”. 

Visites completes

Melmelaria Visita a Melmelaria, una de les explotacions participants al BaPBaP
Les visites, que inclouen tastos de productes, permeten a les explotacions fidelitzar nous públics i estrènyer la complicitat amb els visitants que coneixen l’origen d’allò que mengen cada dia. Fruita fresca, peix, verdures, cereals i llegums, carn, formatges, mel, espècies i herbes aromàtiques, són alguns dels productes que es podran conèixer i tastar. A més, és una magnífica oportunitat per omplir el rebost comprant directament a pagesos i productors. Les dades de Benvinguts a Pagès La Festa indiquen que la iniciativa és una gran oportunitat per fomentar la venda directa perquè el 80% de les persones que visiten les explotacions compren els productes que coneixen a partir dels testimonis dels pagesos i pageses que divulguen el seu dia a dia.

Allotjaments i restaurants

BaP bolets El BaP promociona el producte de km 0 a través dels restaurantsDolors Pena Buxó
La iniciativa incorpora aquells restaurants proposats pels mateixos pagesos i pageses amb la voluntat de reforçar el vincle entre productors i restauradors i fer possible poder tastar a taula aquells productes que han estat divulgats a través de les visites gratuïtes. En total, prop de 200 restaurants que treballen amb productors i productores de proximitat seran a la 7a edició de Benvinguts a Pagès La Festa. L’experiència es farà més complerta amb l’adhesió també dels 140 allotjaments rurals que durant el primer cap de setmana d’octubre prepararan ofertes especials vinculades amb el projecte. A més, hi haurà una seixantena d’activitats complementàries durant els dies 1 i 2 d’octubre relacionades amb el sector primari i l’alimentació entre les quals fires gastronòmiques, xerrades divulgatives, visites, tastos, etc. 

Noves rutes de cap de setmana

tast de vins Tast de vins a l'Alta Alella, per on passa una de les 16 rutes del BaPBaP
La iniciativa passa de 7 a 16 itineraris de cap de setmana o bé d’una jornada per facilitar les visites al públic i fer més rodona l’estada a pagès. Les rutes giren al voltant del paisatge, el patrimoni i la gastronomia i complementen les visites gratuïtes per facilitar una experiència més completa a tots els visitants que decideixin conèixer l’entorn de les explotacions que obriran portes de manera gratuïta. Les setze rutes s’escampen arreu del país amb itineraris per la Costa Brava, la Costa Daurada, el Vallès, el Maresme, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat, la Catalunya Central, el Pirineu, el Segrià, la Terra Alta, el Priorat i la Conca de Barberà i les Terres de l’Ebre.

‘Benvinguts a Pagès Tot l’Any’

BaP El BaP ofereix visites a les insatal·lacions ramaderes també durant tot l'anyDolors Pena Buxó
Benvinguts a Pagès té continuïtat tot l’any amb una oferta estable de més d’un centenar de visites de pagament a les explotacions agroalimentàries de Catalunya. A través del projecte Benvinguts a Pagès Tot l’Any pagesos i pageses tenen l’oportunitat de generar activitat durant els 365 dies de l’any amb unes visites molt completes que asseguren una experiència personalitzada que més enllà de divulgar l’origen d’allò que mengem i incorporen tastos de productes. La pàgina web incorpora tota la informació on es pot consultar l’oferta de visites per territoris o bé per productes. 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació