Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 experiències en família per descobrir les Terres de l’Ebre

Excursions, rutes en bici, navegar i fins i tot gaudir d’un safari

Podeu descobrir el territori que rega el riu Ebre de moltes maneres: a peu, en bicicleta, navegant, fent una visita guiada a un castell o observant ocells en una de les llacunes del Delta. Hem fet una selecció de propostes per fer en família.

Excursió al far del Fangar

El far del Fangar, un dels símbols arquitectònics del delta de l'Ebre El far del Fangar, un dels símbols arquitectònics del delta de l’EbreCecília Lorenzo
La punta del Fangar, a l’extrem nord del delta de l’Ebre, és un dels espais naturals més singulars de Catalunya. El seu aspecte, gairebé desèrtic, amb el far vermell i blanc, solitari, envoltat d’extensos sorrals, el converteix en un escenari màgic. S’hi arriba des de Deltebre per la carretera local que porta a la platja de la Marquesa. Des d’aquí fins al far hi ha quatre quilòmetres que cal recórrer a peu travessant tota la península entre dunes de sorra fina i daurada.

Visita guiada al castell de Miravet

El poble i el castell de Miravet, vora el riu Ebre El poble i el castell de Miravet, vora el riu EbreGetty Images
Aquest edifici d’origen àrab és un dels millors exemples de l’arquitectura de l’orde del Temple a Europa. Encimbellat dalt d’un penya-segat sobre el riu Ebre, va ser seu provincial dels templers a la Corona d’Aragó i va patir un llarg setge a mans de Jaume II. Podeu visitar el monument per lliure o gaudir d’una visita guiada si reserveu amb antelació al mateix monument o contracteu els serveis d’alguna de les empreses de guies de la zona, com Tarvitur, Iber Apt o l’Aureli.

Ruta en bici a les llacunes de la Tancada i l’Encanyissada

Escanyissada La llacuna de l’Encanyissada és la més extensa de tot el parc naturalCecília Lorenzo
Són l’ànima del Delta. Hi nien i s’hi aturen diverses espècies d’ocells que configuren un paisatge peculiar, el qual canvia amb la llum del sol formant grans miralls d’aigua envoltats de canyissars. Per anar a totes dues, el millor és deixar el cotxe a la Casa de Fusta (on hi ha un restaurant, lloguer de bicicletes i barques de perxar) i arribar-hi a peu o en bicicleta. També podeu llogar uns binocles, que us serviran per contemplar els ocells des dels diferents observatoris que hi ha a tocar de les llacunes.

Safari EcoCultural al delta de l’Ebre

Deltapolet Un dels observatoris de la llacuna de l’EncanyissadaCecília Lorenzo
Els Polets (és a dir, en Josep Bertomeu pare i en Josep Bertomeu fill) són l’ànima de l’empresa de visites i activitats tradicionals per la zona del delta de l’Ebre. Una de les propostes que ofereixen és el Safari EcoCultural, un producte per donar a conèixer els diversos ecosistemes del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la seva riquesa ornitològica i els sabers de la seva gent. Al punt de trobada gaudireu d’una introducció a la cultura popular i a les arts tradicionals de la pesca i el cultiu de l’arròs. En acabat, fareu un recorregut amb vehicles, per conèixer els exòtics ecosistemes del delta de l’Ebre i la seva riquesa ornitològica.
Per més informació, entreu aquí.

Veure la posta de sol des de la platja del Trabucador

El cel vermell de la posta de sol des d'un embarcador a la punta del Trabucador El cel vermell de la posta de sol des d’un embarcador a la punta del TrabucadorGetty Images
Aquesta llarga platja de dunes, envoltada de mar pels dos costats, és sempre un lloc bonic i especial per fer-hi una passejada o contemplar flamencs. És també un espai molt freqüentat per a aficionats del surf de vela (‘windsurf’) i del surf d’estel (‘kitesurf’), que aprofiten el vent de la zona i omplen el mar i el cel dels colors llampants de les seves veles i els seus estels. L’indret us semblarà el paradís a mitja tarda, quan la llum del sol esdevé daurada i finalment tenyeix de tons vermells el cel i el mar.

Navegar pel riu Ebre

Riu ebre El riu Ebre al voltant de MiravetWikimedia Commons
En llagut, en piragua, amb embarcació de motor, en vaixells residència o en el transbordador o pas de barca que travessa el riu a l’alçada de Miravet. Navegar pel riu Ebre és una activitat que permet gaudir del paisatge fluvial, dels frondosos boscos de ribera i de la tranquil·litat que els envolta. Actualment es pot navegar pels més de cent quilòmetres de riu que hi ha entre Ascó i Amposta; i, si ho fem amb un caiac o piragua, podeu arribar fins a la desembocadura. A la web Turisme Ribera d'Ebre trobareu algunes de les millors maneres de lliscar per les aigües de l’Ebre. Trieu la que més us agradi!

Visita i degustació a les muscleres

Les muscleres del delta de l'Ebre Les muscleres del delta de l’EbreGetty Images
Les muscleres de la badia del Fangar i la dels Alfacs són estructures que formen part indestriable del paisatge del Delta. Visitar-les és una experiència que us permetrà visitar la zona d’una altra manera, descobrir els secrets del cultiu de les ostres i els musclos i… tastar-los! El Musclarium i L’Avi Agustí, des de Sant Carles de la Ràpita, o Mirador Badia, des de l’Ampolla, són algunes de les muscleres que ofereixen degustacions i dinars a base de musclos, ostres i també arrossos i altres menjars típics. Hi podreu arribar, o bé per lliure amb una embarcació pròpia o llogada, o també amb les ‘golondrines’ o vaixells turístics que surten des de Sant Carles de la Ràpita o l’Ampolla.

La Via Verda de la Terra Alta i el Baix Ebre

Via Verda Tortosa El pont vermell sobre el riu Ebre, a TortosaGetty Images
Recórrer en bicicleta la Via Verda de la Terra Alta i el Baix Ebre és una petita aventura que permet resseguir un tram del riu Ebre en el seu pas per Xerta, Benifallet o Tortosa. Es tracta d’una antiga ruta de ferrocarril que es va tancar el 1973 i que, anys després, es va reformar i restaurar per fer-la en bicicleta, a peu o en qualsevol altre transport ecològic. Podeu informar-vos i llogar bicis a Via Verda Esports, a Tortosa; Beniemocions, a Benifallet; Montsport, a Horta de Sant Joan, o Esgambi, a Horta de Sant Joan.

Observar ocells a la bassa de les Olles

Flamencs Flamencs emprenent el vol a la bassa de les OllesGetty Images
La bassa de les Olles és la llacuna més petita del delta de l’Ebre i l’antiga desembocadura del riu. Hi podreu arribar en cotxe des de l’Ampolla en direcció Deltebre. Un cop allà, una pista permet endinsar-se en l’espai natural, que és com un delta de l’Ebre amb miniatura, amb arrossars, dunes, zona de platja i la llacuna, que es pot rodejar caminant o en bici, a través de camins i passarel·les de fusta. Hi podreu veure pontones, que són les típiques barques de pescadors del Delta, o usar els observatoris per veure ocells de diferents espècies.

Visita a MónNatura Delta

Unes famílies participen en l'activitat 'L'espavilat del Delta', a MónNatura Delta Unes famílies participen en l’activitat ‘L’espavilat del Delta’, a MónNatura Delta© Mariano Cebolla
El delta de l’Ebre va començar a desenvolupar-se fa vint mil anys. És l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya, refugi de 330 exemplars d’ocells diferents i representa un conjunt únic i extens de vegetació a tota la costa mediterrània ibèrica. Els terrenys de les antigues salines de la Tancada, que als anys noranta van ser transformats en una piscifactoria, van recuperar el 2012 el seu valor ecològic gràcies a la tasca de la Fundació Catalunya La Pedrera. Ara, aquesta zona d’aiguamolls allotja el centre MónNatura Delta, on podreu descobrir el territori a fons: coneixereu el procés de la sal, els ocells que hi nien, les arts de pesca o les barques de perxar.
Per més informació, entreu aquí.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació