Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 escapades per desconnectar aquest mes de novembre

Al novembre, un cop l’estiu ja queda ben lluny, ens comencem a preparar per a l’arribada de l’hivern i, en conseqüència, pel fred, els dies curts i les pluges imprevistes

Malgrat el panorama poc encoratjador, aquestes setmanes de transició entre la tardor i l’hivern són perfectes per fer sortides arreu del territori català. Les primeres nevades a alta muntanya, el quadre puntillista dels boscos, la tranquil·litat solitària de les platges amb la sorra freda o les estores de fulles seques... Tots aquests escenaris són propis d’aquest mes que ens ofereix moltes alternatives per redescobrir el nostre territori. Així doncs, us proposem cinc plans per aprofitar i viure aquest mes.

Enoturisme al Penedès

La vinya, el paisatge del Penedès La vinya, el paisatge del PenedèsGetty Images
El Penedès té un important patrimoni històric relacionat amb la indústria del vi i la vinya. I actualment també és un dels motors vitícoles de Catalunya, amb prop de 300 cellers. Les propostes enoturístiques de cadascun d’aquests cellers cobreixen tots els gustos i totes les butxaques. Amb una copa a la mà, és la millor manera de descobrir el Penedès i d’entendre el territori i la passió per la viticultura que el fa possible.
La Ruta del Vi és una agrupació d’empreses i entitats que ofereixen experiències turístiques dins de l’àmbit del Penedès. És també una via perfecta per descobrir museus, botigues i experiències especialitzades, propostes gastronòmiques i la tranquil·litat d’un entorn rural. Aquest novembre, un cop la verema ja ha acabat i s’ha encetat la nova temporada vitícola, a través d’aquesta ruta tan especial podreu descobrir les festes i les tradicions associades a la cultura d’aquesta zona.

Descobrir la Catalunya del Nord amb el Tren Groc

Tren groc El tren groc al seu pas pel viaducte de SéjournéGetty Images
El Tren Groc recorre 63 quilòmetres màgics, que uneixen Vilafranca de Conflent —una ciutat fortificada que ha conservat gran part de la seva estètica medieval, amb tres espais declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO— amb la Tor de Querol. En aquesta línia ferroviària, que és un dels símbols de la Catalunya del Nord, podreu descobrir paisatges de muntanya excepcionals i gaudireu d’unes vistes panoràmiques úniques. D’aquesta escapada, més enllà dels pobles que travessa, el més destacat és el trajecte entre muntanyes, rius, valls i boscos... I és que fer el recorregut del Tren Groc és com entrar dins d’un conte. A més, al llarg del recorregut trobareu també activitats de producció artesanal i comercial pròpies dels segles passats. Una visita imprescindible!

Els boscos de la Garrotxa

La tardor a la Garrotxa La tardor a la GarrotxaGetty Images
La Fageda d’en Jordà és un indret meravellós per visitar durant aquests mesos de tardor. Amb un paisatge d’una gran bellesa natural, però potser una mica massa concorregut per poder assaborir tot el que ens ofereix, hi ha també altres indrets a la Garrotxa molt menys massificats i que permeten gaudir d’aquests mesos. Així, una excursió als gorgs de les Planes d’Hostoles o una passejada per Santa Pau són activitats en família que permeten congeniar territori i clima i redescobrir els secrets del territori: la gastronomia, la natura, les tradicions i la producció artesanal.

Els pobles amb encant del Matarranya

pena-roja de tastavins El poble de Pena-roja de TastavinsGetty Images
Al sud de la Franja de Ponent, dins dels límits d’Aragó, trobem el Matarranya. Aquesta comarca és coneguda per l’oli, la carn i els tolls. La zona —cada vegada més sovintejada— té alguns dels pobles més bonics d’Aragó, entre els quals destaquen Fondespatla, Pena-roja o Vall-de-roures. A més, ara que el temps ho permet, a les muntanyes properes hi ha una pila d’itineraris a peu per conèixer més a fons el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural de la Tinença de Benifassà. Al novembre, el ritme turístic baixa i, juntament amb els colors de tardor, es crea un escenari únic per a un cap de setmana de desconnexió.

La Noguera, terra de l’or líquid

Recollida Olives Novembre, època de la recollida d'olivesGetty Images
A la Noguera, s’hi produeixen 540.000 litres d’oli cada any. És al novembre, un mes molt important a la comarca de Ponent, quan s’inicia la recollida de més de tres milions d’olives, que els tractors traslladen sense parar del camp al molí. A banda d’aquesta activitat econòmica, hi ha també una oferta molt important d’elements i contrastos que captiven el visitant a través d’experiències úniques: el paisatge erosionat del riu Segre al seu pas per Camarasa, les restes de l’edat mitjana, els boscos immensos i frondosos, els cims de la zona i els vestigis de la batalla del Segre de fa menys de cent anys. Cal destacar les visites als molins d’oli i les passejades pel poble de Penelles, on els grafits a les parets han convertit la vila en un museu a l’aire lliure.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació