Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada 292
Número 292 - novembre 2022

Boscos de bolets

En aquest número

Món Descobrir

Montsoriu, el gran castell inexpugnable

El castell de Montsoriu fou un dels més poderosos de la Mediterrània occidental i és el millor exemple de la culminació de l’arquitectura dels castells a Catalunya. En parlem amb motiu de la inauguració de l’Espai Cabrera, al Museu Etnològic del Montseny, a Arbúcies. Text: Laia Creus i Badia

DOSSIER CENTRAL / BOSCOS DE BOLETS

4 rutes per omplir el cistell i gaudir de la tardor

DOSSIER CENTRAL / BOSCOS DE BOLETS

El regne del pi roig

Ens endinsem en la tranquil·la Vall de Murcurols per collir Ceps d'estiu i Rovellons de Sang
L’esperit feréstec de l’Alt Berguedà es concentra en aquesta vall situada entre el bosc de Gresolet, la serra de Gisclareny i la vall de Gréixer. Un mar de sorpreses forestals sota l’ombra del Pedraforca i amb el batec del Bastareny com a remor de fons. Text: Marc Casabosch / Fotografia: Sergi Boixader

DOSSIER CENTRAL / BOSCOS DE BOLETS

La boscúria pallaresa

Ceps i Moliners creixen enmig de les coníferes que miren a Lladorre
Amb un peu a la vall de Cardós i l’altre a la vall Ferrera, les profunditats salvatges dels boscos de Boldís, Tudela i Costuix són una expressió genuïna dels valors ecolò-gics i paisatgístics del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquesta ruta ens hi introdueix i ens regala la presència de ceps, marçots i moliners.

 
Text: Marc Casabosch / Fotografia: Sergi Boixader

DOSSIER CENTRAL / BOSCOS DE BOLETS

La selva mediterrània

Cerquem els bolets que s'amaguen vora el mar en la frondositat de l'obaga del Montnegre
Els roures africans, les perxades de castanyers i els excepcionals faigs d’en Preses configuren el mosaic de boscos caducifolis humits més ric de la serralada Litoral i conviuen en l’indret precís on el Vallès Oriental i el Maresme es fonen en una encai-xada de mans. I aquí és on omplim el cistell amb rossinyols, surenys i trompetes.
 
Text: Marc Casabosch / Fotografia: Sergi Boixader

DOSSIER CENTRAL / BOSCOS DE BOLETS

Un mar forestal sobre el Camp de Tarragona

Collim Reigs i Llores als boscos de Prades i el Tossal de la Baltasana
A les muntanyes de Prades s’alça el tossal de la Baltasana, que, amb els seus 1.201 metres d’altitud, és un mirador excepcional del magnífic bosc de Poblet. Un paradís botànic i ple de bolets que ens permet fer camí vora el pi roig, l’alzina, el castanyer i rodals singulars i exclusius de roure reboll.
Text: Marc Casabosch / Fotografia: Òscar Rodbag

48 HORES

Una passejada rural i romànica

El baix Berguedà, que limita amb el Solsonès i el Bages, ens descobreix el seu mosaic agrari i uns poblets encisadors, com ara Montclar, Montmajor, Puig-reig, Casserres o Serrateix.
Text: Noemí Vilaseca Casals / Il·lustració: Nik Neves

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació