Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

El projecte Valsipam reivindica i valora l’activitat agrícola

El projecte vol oferir també un ‘pla B’ d’oferta turística, més enfocada al manteniment de la biodiversitat, el paisatge, les activitats agroramaderes i el patrimoni cultural

El projecte Valsipam (Valoració dels Sistemes Importants de Patrimoni Agrícola Mundial) és una iniciativa d’àmbit mundial que vol reivindicar i posar en valor l’activitat agrícola de les zones amb una destacada tradició en el territori. Són comunitats humanes en què es desenvolupen activitats socioeconòmiques que estan profundament relacionades amb l’entorn natural.

El Territori Sénia, l’indret on conflueixen el País Valencià, Aragó i Catalunya, ha estat seleccionat per ser una d’aquestes zones. El seu patrimoni natural i històric és inqüestionable: és l’espai on es conserven més oliveres mil·lenàries de tot el món (es calcula que unes 6.000, aproximadament). És per aquest motiu que ha estat inclòs a la llista de llocs SIPAM.

Es vol també oferir un ‘pla B’ d’oferta turística, més enfocada al manteniment de la biodiversitat, el paisatge, les activitats agroramaderes i el patrimoni cultural, amb activitats com:

- Esmorzar sota les oliveres a la Jana: explicació del procés d’elaboració i tast d’olis autòctons. Posteriorment, esmorzar amb productes locals de la zona sota les oliveres.

- Oliveres mil·lenàries amb estrella: visita a l’olivera més antiga del món, plantada en l’època romana, tast de vins i dinar a un restaurant d’estrella Michelin.

- Pedalada entre oliveres mil·lenàries i el delta de l’Ebre: dues sortides guiades en bicicleta en un entorn natural idíl·lic. Aquesta activitat permet descobrir com les oliveres han modelat el paisatge de la regió, a més de conèixer la fauna que habita el Delta.

Per consultar amb més detall la informació de les activitats, cliqueu aquí.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació