Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

La Tarragona romana explicada per a infants

Tots els caps de setmana, Itinere proposa una visita divertida i participativa als més petits de casa perquè coneguin, ‘in situ’ i amb el suport de material didàctic, com era la ciutat fa 2.000 anys

Els nens jugaven amb nines i pilotes? Escrivien amb les nostres lletres i sumaven amb els nostres números? Els guies d’Itinere tenen sempre a punt les respostes per a les preguntes més sorpre - nents que els traslladen els petits visitants que segueixen la ruta Tarragona romana amb nens, una proposta per descobrir i aprendre com vivien els romans a Tarragona fa 2.000 anys. L’itinerari es fa cada dissabte i diumenge a les 11 h i està destinat a infants entre sis i dotze anys que visiten la ciutat en família. La ruta transcorre per les cèlebres muralles tarragonines i el centre històric de la ciutat, i s’endinsa al fòrum provincial i a les llargues galeries sota les grades del circ.

Finalitza a l’amfiteatre, que dona joc per evocar les lluites de gladiadors i de feres. Durant la visita, els guies mostren a través d’una tauleta espais actuals de la ciutat i com eren a l’època romana perquè els més petits puguin comparar-los i entendre el pas del temps. A més, també expliquen la història de Tarragona a través d’objectes, com una llàntia d’oli amb imatges gravades de lluitadors de l’amfiteatre o carros de les carreres del circ que serveix per parlar de la il·luminació a l’època. Per a aquesta ruta, Itinere compta amb la col·laboració del restaurador de Tarragona Eustaqui Vallès, que, a més de proporcionar les llànties, també ofereix la possibilitat de contemplar una magnífica reproducció d’una nina d’ivori que va ser trobada a la tomba d’un infant al cementiri romà de Tàrraco. Una ruta que es converteix en una experiència divertida i, alhora, educativa

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació