Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Olèrdola: un munt d’històries per descobrir

Us proposem una escapada de tardor a aquest municipi de l’Alt Penedès, que atresora un patrimoni monumental que es pot recórrer gràcies a visites guiades i al joc ‘Vestigis.cat’, ideal per gaudir en família

Situat a la plana de l’Alt Penedès, just al peu del massís del Garraf, Olèrdola ens convida a una escapada de tardor. I ens rep amb una novetat: la visita guiada a la torre de Moja, immensa i dominant, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional. És de les acaballes del segle x, i es va construir com a punt de defensa avançada del castell d’Olèrdola, en una ubicació privilegiada. L’aparença actual és fruit de la mateixa història de Moja, i també dels diferents propietaris que va tenir, des del monestir de Sant Cugat del Vallès fins a la família Copons, que en el segle XVIII van rebre el títol de marquesos de Moja.

S’hi faran visites guiades els pròxims 6 i 13 de novembre i 11 de desembre, a les 12 h. Les visites són gratuïtes, només cal inscriure-s’hi prèviament a través de correu.

La història de la torre de Moja està molt vinculada a la de la muntanya d’Olèrdola, un enclavament estratègic amb assentaments humans des de l’edat del bronze (poc menys de 4.000 anys enrere) fins ben entrat el segle XX. Aquí hi ha la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, i s’hi poden visitar des del poblat fortificat ibèric fins a les ciutats romana i medieval.

Olèrdola és ideal per visitar en família, gràcies al joc Vestigis.cat, que inclou cinc rutes per descobrir el patrimoni i la història del municipi: Un home llarg de Copons, que és un passeig pels carrers de Moja; El genera de les plomes, un recorregut per Sant Pere Molanta seguint el rastre dels romans; La marca de la bruixa, entre vinyes i pedres a Viladellops; El príncep d’Olèrdola, des del conjunt monumental d’Olèrdola fins al pla dels Albats, i La sacerdotessa del parc, que segueix el rastre d’una sacerdotessa que va viure l’any 218 aC. Cada ruta té el seu punt d’inici. Només cal situar-s’hi, obrir el web vestigis.cat i seguir les instruccions de l’Estanis, un arqueòleg despistat que necessita un cop de mà.

Per arrodonir l’escapada, és una bona opció quedar-se i gaudir de la gastronomia local, visitar un celler i fer un àpat als restaurants de la vila. En trobareu tota la informació al web turístic de l’Ajuntament.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació