Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

RTVE Catalunya estrena 'Transpirinenca, la gran aventura dels Pirineus'

Sis expedicionaris recorren els Pirineus des del cap de Creus fins a la Tuc de Molières, a la frontera amb l'Aragó, en un viatge que els transformarà

RTVE Catalunya estrena dissabte 'Transpirinenca, la gran aventura dels Pirineus', una docusèrie en què el fotògraf Álvaro Sanz convida un grup de persones a superar els límits i viure un repte emocionant. Durant 21 dies, els expedicionaris protagonitzen la sèrie, però també en són els creadors, cosa que permetrà els espectadors viure l'aventura sense artificis, en un format híbrid, amb codis dels documentals a la vegada que hi afegeix elements propis dels realities.

La docusèrie 'Transpirinenca, la gran aventura dels Pirineus' arriba dissabte a RTVE Catalunya de la mà d'Álvaro Sanz, després que la revista Descobrir li proposés fer la travessa com un repte personal. Els companys que va triar seran també l'equip del programa: en Maties Palau, ambientador sonor i músic; la Núria Homs, geòloga i monitora d'esquí; la Maria Biescas, publicista i música; la Marta Riera, videogràfa i fotògrafa, i en Genís Zapater, guia de muntanya. Gent normal, que s'ha plantejat el repte de superar-se a si mateixos en cada etapa, tant de forma individual com com a grup.

A cada capítol el programa camina pels cims i les valls del Pirineu a mesura que ens mostra l'equip patir, esforçar-se, riure i plorar. Tot un viatge que els unirà i els transformarà per sempre.


Primera etapa
L’aventura més gran dels Pirineus comença amb força. Els sis expedicionaris surten del cap de Creus amb tantes ganes com dubtes. Només un d’ells té experiència en alta muntanya i el repte que tenen per davant els imposa respecte.

El primer tram de la Transpirinenca els serveix per conèixer l’equip i saber amb qui caminaran i viuran, nit i dia, sense cap treva. L’ascensió sota la pluja fins al monestir de Sant Pere de Rodes és quasi una revelació pel grup: tots plegats queden fascinats per la bellesa del paisatge i pel moment màgic que estan vivint. Però aviat apareix el primer obstacle de l’aventura: l’Álvaro, el líder del grup, es lesiona el genoll i sembla que haurà d’abandonar el repte.

'Transpirinenca, la gran aventura dels Pirineus' s'emet els dissabtes al migdia a les 12:20, a La 2 de RTVE Catalunya, es podrà veure a la carta i és una producció de Descobrir, en col·laboració amb El Dorado.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació