Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

Un viatge al passat amb la ‘Cuco’, la locomotora de vapor més antiga

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova dona a conèixer la cultura ferroviària del país i d’aquesta estació, històricament rellevant

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova, a la Ribera d’Ebre, ha presentat recentment la restauració de la locomotora MZA 606, Cuco, que formava part d’una sèrie construïda a Bèlgica el 1885 per la firma Marcinelle et Couillet i que va prestar servei al dipòsit de Barcelona del Poble nou des de l’any 1949 fins al 1968. Amb aquesta restauració funcional, la Cuco es converteix en la locomotora de vapor més antiga en funcionament a Catalunya en l’actualitat i una de les més antigues també d'àmbit estatal. Després d’aquest procés de restauració, la Cuco es queda en dipòsit a Móra la Nova, on es podrà veure durant les visites que ofereix el Museu. Les visites es fan en dies festius (excepte l’1 i el 6 de gener, l’11 de setembre i el 25 i 26 de desembre) i tots els caps de setmana de l’any a les 11 h i a les 17 h. La locomotora es posarà en funcionament, però només en caps de setmana puntuals. La propera oportunitat per veure-la en acció serà durant la Festa del Tren, que tindrà lloc els dies 5 i 6 de novembre.

A més de poder pujar a bord de la Cuco, visitar el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova és també un pretext per conèixer part de la història ferroviària del nostre país. De fet, Móra la Nova va ser històricament una estació molt important, perquè en el moment en què es va posar en servei el tram de la línia dels Directes, a finals del segle xix, l’estació tenia com a missió principal comunicar Barcelona amb Madrid. I era també a Móra la Nova on es rellevaven les tripulacions del tren i s’hi classificaven els trens de mercaderies. Tota la història que va circular per aquestes vies es pot descobrir ara al Museu, que compta amb quatre àmbits per explicar-la: la torre de l’enclavament, el pont giratori, el taller de material rodant i la cotxera del tren històric turístic. A banda de les visites guiades, el Museu també organitza activitats pensades per a visitants de totes les edats.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació