Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 propostes per gaudir d'un cap de setmana en família

A Catalunya trobareu moltes maneres de descobrir l’entorn i desconnectar de la rutina setmanal

No cal anar a l’altra punta del món per viure petites aventures familiars. A Catalunya trobareu moltes maneres de descobrir l’entorn i desconnectar de la rutina setmanal per tornar a la feina i a l’escola amb les piles ben carregades i un munt de coses per explicar als companys i companyes.

A cop de pedal

Família a la Via verda de la Terra Alta Família a la Via verda de la Terra AltaTurisme de la Terra Alta (www.terra-alta.org)
Per allà on antigament passava un tren, avui dia hi passen ciclistes. Allà on hi havia vies, ara hi ha un camí planer que permet pedalar sense sotragades. On se sentia un xiulet estrident que sortia d’una locomotora, avui s’hi pot escoltar gent rient i passant-s’ho bé. La fantàstica moda del reciclatge també ha arribat als recorreguts d’antics ferrocarrils abandonats. Ara són vies verdes; és a dir, rutes per fer amb bicicleta o a peu que transcorren pels traçats ferroviaris que ja no s’utilitzen. A Catalunya n’hi ha un bon grapat! Us recomanem la Ruta del Tren Petit (9 km, de Palamós a Palafrugell), la Ruta del Ferro i el Carbó (12 km, de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses), la Ruta del Carrilet I (57 km, d’Olot a Girona), la Ruta del Carrilet II (40 km, de Girona a Sant Feliu de Guíxols), la Via verda de la Terra Alta (23 km, d’Arnes a Pinell de Brai), la Via verda del Baix Ebre (26 km, de Pinell de Brai a Tortosa) o la Via Verda del Nicolau (6,10 km, de Sant Joan de l'Avellanet (Bagà) a Guardiola de Berguedà).

Per tocar el cel

El refugi Vallferrera, al Pallars Sobirà El refugi Vallferrera, al Pallars Sobiràwww.feec.cat
Dormir enmig de la natura, sota les estrelles i despertar-se amb la llum del primer sol il·luminant les aigües d’un llac és un luxe a l’abast de tothom. Tan sols cal allotjar-se en un refugi. Al Pirineu en trobareu un munt. No són tan còmodes com els hotels o les cases rurals, ja que les habitacions són compartides i no hi ha els luxes dels allotjaments convencionals, però, per compensar, estan situats en llocs privilegiats són una opció econòmica per viure una experiència inoblidable i molt pràctica per a fer rutes de senderisme o travesses de diversos dies. Podeu consultar ubicació, característiques i disponibilitat a feec.cat

Nits màgiques

Les iurtes de la Cerdanya Ecoresort Les iurtes de la Cerdanya Ecoresortwww.cerdanyaecoresort.com
A casa nostra hi ha llocs increïbles i molt originals on podreu passar una o més nits i sentir-vos especials i privilegiats. Us animem a provar d’allotjar-vos a les Iurtes de l’Ecoresort de la Cerdanya, a Prullans , les caravanes vintage a Mont-roig del Camp o les cabanes als arbres a Sant Hilari Sacalm. A Borgonyà, al Pla de l’Estany, podeu dormir sota les estrelles a unes “bombolles” gegants, amb sostre transparent. A Osona hi ha un campament de tipis i al Maresme cabanes de fusta al bosc. Si voleu viatjar cap al sud, a les muntanyes de Prades trobareu els iglús de les estrelles, unes construccions en forma d’iglú, que permeten observar l'espectacle nocturn de les estrelles de Prades gràcies a una cúpula transparent de 360 º que podeu obrir i tancar al vostre gust. A més, gràcies a un llit totalment mòbil, podreu situar-te sota la cúpula i gaudir d'un meravellós mantell d’estels. Podeu consultar preus i disponibilitat a xaletdeprades.com.

Millor hi anem a peu!

Cadaqués des del Port de la Selva L’última etapa de la travessa arriba a Cadaqués des del Port de la SelvaCecília Lorenzo 
Contactar amb la natura, compartir experiències, aprendre o viure noves situacions. Fer un viatge a peu en família, sempre suma. I és que una sortida familiar d’aquestes característiques, significa tirar endavant un projecte i un repte comú, planejar-lo, viure’l com una gran aventura per a adults i infants i recordar-lo per sempre. A més, si es trien bé els allotjaments on fer nit, pot ser una proposta molt econòmica. Algunes idees: ruta de dos dies pel GR-92 entre l’Ametlla de Mar i l’Ampolla pel camí de ronda; ruta de tres dies des de les Planes de Son fins al refugi del Pla de la Font i el Gerdar; ruta de dos dies des de Toses fins a Planoles per la vall de ribes o ruta lineal de tres dies de Portbou a Cadaqués pel GR-92.

Per posar la ment en blanc

Família fent una ruta amb raquetes de neu Família fent una ruta amb raquetes de neuGetty Images
A l’hivern del Pirineu de Lleida existeixen paisatges nevats d’alta muntanya impressionants, i una oferta abundant i variada d’activitats per infants. A banda de les estacions d’esquí alpí i nòrdic, cal afegir-hi tot un ventall de propostes, com ara rutes amb raquetes de neu o excursions amb trineus arrossegats per gossos o cavalls. En el cas de les raquetes de neu, per iniciar-se, el millor són els circuits senyalitzats que acostuma a haver-hi a les estacions d'esquí, principalment a les estacions d'esquí nòrdic com Arànsa. A la Cerdanya diverses empreses ofereixen la possibilitat de realitzar excursions amb trineu, ja sigui a bord d’un trineu tirat per dotze gossos, dirigits per un guia (el múixer), en un trineu individual, portant les regnes del trineu un mateix o en un trineu arrossegat per un cavall. A Baqueira Beret es pot fer un recorregut diürn o nocturn fins al bosc de Dossau i al santuari de Montgarri, on es pot gaudir d’un típic dinar o sopar aranès i també passejades pel pla de Beret en un trineu tirat per cavalls. Al Refugi de l’Arp de Tuixent-La Vansa, l’empresa Cau de Llops organitza activitats amb trineu tirat per gossos.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació