Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 paisatges inspiradors

Una selecció d’indrets que han estat veritables muses per a artistes de disciplines i èpoques diverses

Agafeu una llibreta i un bolígraf, una càmera fotogràfica o unes aquarel·les i viatgeu per Catalunya a la recerca d’inspiració. Molt a prop, tant a la costa com a l’interior, trobareu llocs on aturar-vos i deixar-vos endur per la bellesa de l’entorn i seguir els passos de grans artistes de la pintura i l’escriptura.

Palafrugell

Una finestra amb vistes a Calella de Palafrugell Una finestra amb vistes a Calella de PalafrugellGetty Images
Josep Pla fou un escriptor que va visitar i descriure molts indrets de Catalunya, especialment a la Costa Brava. ‘El quadern gris’ és un dels llibres on apareixen racons de Palafrugell, la seva població nadiua, i els voltants. Des del carrer Nou de Palafrugell, on va néixer l’escriptor i on hi ha la seu de la Fundació Josep Pla, podeu començar la Ruta Pla, que també s’acosta a Tamariu, Llafranc, el Far de Sant Sebastià, Calella de Palafrugell o Llofriu, on està enterrat.

El Montseny

Els boscos del Montseny han estat escrits i dibuixats per artistes de diverses èpoques Els boscos del Montseny han estat escrits i dibuixats per artistes de diverses èpoquesGetty Images
Des de fa segles, el massís del Montseny ha estat font d’inspiració d’artistes i literats. A molts llocs del Parc Natural es troben referències a escriptors i poetes que van passar-hi alguna època de la seva vida. Viladrau, a principi del segle XX, es va convertir en punt de reunió de diferents poetes noucentistes, com Josep Carner, Jaume Bofill i Mates (‘Guerau de Liost’) o Marià Manent. Altres llocs, com el pla de la Calma o el turó de Tagamanent estan presents en versos i assajos del poeta Joan Maragall.

Sitges

El museu i el palau Maricel, a Sitges El museu i el palau Maricel, a SitgesGetty Images
Al segle XIX, un grup de pintors encapçalats per Arcadi Mas i Fontdevila i Joan Roig i Soler, conegut com l’Escola Luminista de Sitges, van definir la Blanca Subur com una “vila amb sensibilitat artística”. A finals del segle XIX van passar pel poble pintors, escriptors, poetes i músics, gairebé tots animats per la presència de Santiago Rusiñol. Visiteu el Cau Ferrat, el Museu Maricel, el racó de la Calma, el carrer Fonollar, el carrer Major, l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla o el passeig de la Ribera. L’esperit de Santiago Rusiñol continua viu!

Gósol

El castell de Gósol El castell de GósolGetty Images
Sabíeu que Pablo Picasso va passar temporades a Gósol, un poble situat a la falda del Cadí, amb el teló de fons de la silueta del Pedraforca? Als seus carrers i voltants, el pintor es va inspirar per crear algunes de les seves obres més conegudes, com ara ‘La dona dels pans’. A la població podeu visitar el petit Museu Picasso, amb reproduccions d’obres i documentació de l’estada del pintor.

Romanyà de la Selva

L'església de Sant Martí de Romanyà L’església de Sant Martí de RomanyàWikimedia Commons / Vilallonga
Una ruta de tres quilòmetres recorre els llocs que van inspirar algunes de les obres de l’escriptora Mercè Rodoreda a Romanyà de la Selva, al Baix Empordà. A la població hi ha un itinerari marcat amb dotze panells situats en punts relacionats amb la vida i l’obra de l’escriptora i a cadascun d’ells hi ha un breu text extret de les obres. Prepareu-vos per visitar esglésies, dòlmens, boscos i masies en l’indret on l’escriptora va passar els seus darrers anys de vida.

Cadaqués

La casa de Dalí a Portlligat La casa de Dalí a PortlligatGetty Images
Dalí va ser un dels que exportà la fama d’aquest poble de l’Empordà arreu. Després el van seguir Buñuel, Picasso o Duchamp. No costa gaire encomanar-se de l’esperit del Cadaqués bohemi. Només cal passejar-s’hi durant una estona o passar un vespre en una de les seves típiques tavernes marineres. Passegeu pels carrerons i arribeu-vos a Portlligat per veure la cala, amb barques de pescadors a la sorra, el petit nucli urbà, protegit des dels anys cinquanta, i la casa del pintor Salvador Dalí.

Mont-roig del Camp

Panoràmica de Mont-roig del Camp Panoràmica de Mont-roig del CampGetty Images
Joan Miró va passar molts estius al Mas Miró, a Mont-roig del Camp. El paisatge rural del Baix Camp va ser una font d’inspiració en moltes de les seves creacions. Ara, a Mont-roig del Camp podeu visitar el Mas Miró, amb el seu taller i les diferents estances, i al seu voltant fer el recorregut anomenat ‘El paisatge emocional de Joan Miró’, pels indrets que Miró va pintar en els seus quadres.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació