Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El sector turístic se suma a l’estalvi de l’aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua, entre altres accions, fomenta l’ús responsable de l’aigua, i hi ha campanyes concretes que van dirigides al sector turístic

Catalunya és exemplar en l’estalvi d’aigua. Durant la sequera del 2007 i 2008, la ciutadania va tenir consums un 20% per sota de la demanda de referència. I, fora d’episodis de sequera, la població catalana ha continuat amb uns hàbits sostenibles i ha interioritzat que cal fer-ne un consum responsable. Actualment, en l’episodi de sequera, iniciat el 2021, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) també observa que, davant de la situació d’escassetat d’aigua, la ciutadania segueix sent conscient de la necessitat d’estalviar-ne, però no ens hem de relaxar perquè l’aigua que no consumim avui serà recurs que tindrem demà. Però la conscienciació sobre l’ús responsable de l’aigua ha d’arribar més enllà de la població catalana. És per això que l’ACA participa des de l’any 2020 en el projecte europeu Life Wat’Savereuse, que té l’objectiu de potenciar l’estalvi d’aigua entre el turisme que ens visita i, alhora, fomentar la reutilització i l’ús eficient de l’aigua dins del sector turístic. D’aquest projecte europeu, coordinat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània, també en formen part les illes Balears i Occitània.

Implicar el turisme

Una de les accions del projecte és la campanya adreçada als turistes Together for water. Està disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i es vehicula a través del portal togetherforwater.com/ca. Ja s’ha aconseguit que més de cinquanta establiments hotelers s’hagin adherit a la campanya i que s’hagin distribuït materials i fullets a les oficines de turisme del territori. Des del mes de març d’enguany, que és quan es va activar el portal, ha superat les 58.345 pàgines vistes. La campanya és molt visual i ofereix missatges directes per incentivar l’estalvi d’aigua entre els turistes (estrangers i locals), tot explicant la realitat hídrica de Catalunya, amb rius mediterranis que tenen un cabal escàs i insuficient, amb una disponibilitat limitada d’aigua a Barcelona (que és vint-i-sis vegades inferior a la d’altres grans ciutats com París i fins a tres-cents cops més baixa que la de Viena) i amb embassaments que plens tenen només la garantia d’un any. El projecte Life Wat’Savereuse també pretén potenciar l’ús de l’aigua regenerada per a usos lúdics, municipals i hotelers, així com donar a conèixer noves tecnologies que es poden emprar en hotels i altres establiments turístics per reduir el consum d’aigua i potenciar-ne la reutilització.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació