Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Les comarques de Barcelona són terra de vins

Les rutes del vi de la demarcació de Barcelona són una bona alternativa per tastar vins de proximitat i descobrir-ne els paisatges

L'enoturisme s'ha convertit una de les alternatives preferides per als visitants de les comarques de Barcelona. Aquest territori acumula segles d’història vitivinícola que es poden concentrar dins d’una copa de vi i també en els paisatges. Les rutes del vi de les comarques de Barcelona connecten tots aquests atractius i, més enllà de l’oci, també ens serveixen per descobrir com viu i com treballa la nostra pagesia.

La Ruta del vi de la DO Penedès és la més extensa de totes. Aquesta denominació s’ubica a només 40 minuts de Barcelona i la comarca de l’Alt Penedès pot reivindicar-se com el primer territori de Catalunya del qual es té constància que s’hi elabora vi, concretament des de fa 2.700 anys. És la denominació d’origen catalana amb més cellers i, justament per això, també és la que ofereix una oferta enoturística més gran. A més de visites als cellers i dels tastos de vins, la proposta d'activitats singulars que s’hi poden practicar és molt diversa i interessant.

Per descobrir la zona en tota la seva diversitat, convé visitar les seves vinyes més famoses, però també cellers familiars de produccions petites, que tenen molta personalitat. El web Penedès 360 aplega itineraris enoturístics que us orientaran el recorregut pels paisatges penedesencs a peu, amb bicicleta de passeig o amb BTT.

El territori vinícola més proper a la ciutat de Barcelona és el que delimita la DO Alella, que és la més petita de les denominacions de Catalunya. De tradició centenària, els seus cellers —la majoria dels quals es poden visitar— són testimoni d’un passat esplendorós, un present intens i un futur esperançador. A la mateixa vila d'Alella, s'hi pot visitar el primer celler cooperatiu de Catalunya, Alella Vinícola, i recórrer amb tranquil·litat les seves vinyes històriques. A Teià, el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora exhibeix les dues premses de raïm romanes reconstruides més grans d'Europa, a més de les restes d'un celler del segle I.

Al Bages, en un espai delimitat per la muntanya de Montserrat i les serres de Castelltallat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el massís del Montcau, s’hi estenen les vinyes de la DO Pla de Bages. De fet, el paisatge és tan impressionant que una de les activitats enoturístiques més destacades que s'hi poden practicar és el vol amb globus aerostàtic. No obstant això, l’oferta enoturística és molt més rica. Pel fet de ser una de les àrees rurals de Catalunya que ha conservat més bé les tradicionals barraques de vinya de pedra seca, s'hi ha creat una ruta expressament per visitar aquestes construccions que, en el seu moment, van servir per fer més fàcil la feina dels pagesos de les vinyes de la comarca.

Les possibilitats de recórrer l’entorn vitivinícola de les comarques de Barcelona no s'acaben aquí. Si bé comparteix territori amb altres denominacions, la DO Cava té el seu centre neuràlgic a l'Alt Penedès. Alguns cellers proposen que els visitants elaborin el seu propi escumós posant-li el suro, la placa i fins i tot una etiqueta personalitzada. Però val a dir que un passeig per les caves subterrànies centenàries on reposen milers d'ampolles ja és, en si mateix, tot un espectacle.

A la Festa Arrels, aquest dissabte 19 de novembre, els paisatges de les vinyes de les comarques de Barcelona seran presents al Mercat Arrels a l’estand de Barcelona és molt més i a la xerrada que la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras dedicarà a aquest patrimoni cultural i gastronòmic.

Trobareu més informació d’aquestes rutes enoturístiques al web de Barcelona és molt més.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació