Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Tots els secrets del patrimoni monumental de Castelló d’Empúries

A través d’una aplicació que permet recórrer la vila comtal de manera lúdica i d’una completa oferta de visites guiades podem descobrir els indrets més bonics i amb més història del nucli medieval

Una aplicació que permet recórrer els carrerons de Castelló d’Empúries seguint unes pistes i diverses visites guiades endinsen els visitants en tots els racons, històries i curiositats de la vila, que va ser la capital del comtat d’Empúries a l’edat mitjana. La monumentalitat de la basílica gòtica de Santa Maria, coneguda com la catedral de l’Empordà, és un dels llegats més esplendorosos i visibles d’aquest comtat, però n’hi ha molts més.

L’EscAPPe Castelló d’Empúries és una novetat d’aquest any. És una experiència lúdica i cultural que permet conèixer el patrimoni del nucli històric i està adreçada principalment a un públic familiar, infantil i juvenil. Amb l’ús d’una aplicació per a mòbil, que es descarrega gratuïtament a través d’un codi QR que hi ha a l’Oficina de Turisme del centre històric, a la plaça dels Homes, es descobreixen una quinzena d’edificis, museus, dates i llocs d’interès tot resolent una sèrie d’enigmes. La resolució de cada incògnita dona pas al plantejament de la pista següent, fins que es completa el recorregut, que finalitza al pont Vell.

Una altra manera de conèixer el patrimoni monumental de Castelló d’Empúries són les visites guiades. Us en destaquem quatre, però n’hi ha més. La visita guiada Castelló d’Empúries Capital Comtal és un viatge a l’edat mitjana, l’època de major esplendor de la vila. L’itinerari pels carrers i places del nucli històric ressegueix els passos dels comtes d’Empúries, s’hi descobreix com es va construir la catedral de l’Empordà i els tresors que s’hi amaguen —com el retaule d’alabastre de la Mare de Déu de la Candelera o la famosa doble pica baptismal—, recorre el call, s’hi explica com era la justícia a la cort d’Empúries i es mostra la presó on tancaven aquells que no complien les lleis. Aquesta visita inclou l’entrada a la basílica de Santa Maria, la sinagoga del Puig del Mercadal i la Cúria-Presó.

Castelló d’Empúries Tastapatrimoni és la visita guiada més completa de la vila. No només inclou la basílica de Santa Maria, l’Ecomuseu Farinera, el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i les restes arqueològiques de la sinagoga, sinó que durant l’itinerari es tasten de diferents productes empordanesos relacionats amb el patrimoni que es visita. És una experiència total de descoberta.

L’oferta de visites guiades es completa amb les dues propostes que s’organitzen des del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó. Una és Els antics convents religiosos de Castelló d’Empúries, una interessant ruta pel llegat arquitectònic conventual i religiós de la vila, que inclou el Museu d’Història Medieval i els antics convents de Sant Agustí, de Sant Domènec, de la Mercè i de Santa Clara, del segle XVI al XVIII. L’altra visita guiada és l’Itinerari literari Carles Fages de Climent de Castelló d’Empúries, una ruta literària i cultural que mostra els indrets, carrers i places del nucli històric vinculats amb la biografia i l’obra de Carles Fages de Climent (1902-1968), amb orígens familiars a la vila comtal. La proposta inclou el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i l’exposició Carles Fages de Climent. L’Arcàdia empordanesa.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació