Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Un tomb per cinc pessebres vivents icònics

Cinc representacions per visitar aquestes festes

Aquesta tradició és ben viva. Hi ha municipis que els representen mantenint-se fidels a les narracions bíbliques, mentre que d’altres hi incorporen elements més actuals i propis. Us proposem cinc representacions per visitar aquestes festes:

El Primer (Corbera de Llobregat)

El pessebre vivent de Corbera del Llobregat El pessebre vivent de Corbera del LlobregatCorbera del Llobregat
Els orígens del Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat es remunten al 1962, fet que el converteix en el primer que es va representar a Catalunya. Enguany, arriba a la 59a edició des del tradicional paratge de la penya del Corb. Més de 200 actors apareixen a escena en un pessebre que evoluciona cada temporada amb noves escenes i personatges.

Immersiu (L’Espluga de Francolí)

Pessebre vivent de l'Espluga de Francolí Pessebre vivent de l'Espluga de FrancolíL'Espluga de Francolí
Amb tradició des del 1964, l’Espluga de Francolí representa un pessebre vivent estàtic —l’únic de les comarques de Tarragona d’aquest estil— de caràcter biennal, amb rigor històric i detalls acurats. El visitant s’integra en les escenes històriques i entra en cases i carrers dels antics nuclis medievals de l’Espluga Sobirana i l’Espluga Jussana.

Entre de dues èpoques (Ardèvol)

Pessebre vivent d'Ardèvol Pessebre vivent d'ArdèvolArdèvol
Els participants al Pessebre Vivent d’Ardèvol, que es representa des de fa vint-i-nou anys, doblen el nombre d’habitants del municipi. La representació que fan consta de dues parts: la primera, d’inspiració bíblica, amb les principals escenes dels evangelis sobre el naixement i els primers anys de la vida de Jesús, i la segona, que fa una recreació de com vivien el Nadal els habitants d’Ardèvol al segle XVIII i que permet que els visitants entrin dins d’esglésies, convents i llars. Al final del recorregut, hi ha tast de pa amb botifarra i mercat d’artesans.

Viatge al passat (Vandellòs)

Pessebre vivent d'Ardèvol Pessebre vivent de VendellòsVendellòs
El Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló reprodueix escenes bíbliques, però també mostra la recuperació d’oficis antics que es feien en pobles de muntanya, com a Castelló mateix. Tota la masia recrea un poble dels anys seixanta que dona vida a més de seixanta-quatre oficis. Els visitants poden interactuar amb els participants al pessebre.

Tradicional (Fals)

Pessebre vivent de Flas Pessebre vivent de FlasFals
El Pessebre Vivent del Bages a les Torres de Fals es representa des del 1977, però va ser el 1980 quan va transcendir l’àmbit local. Hi participen, aproximadament, unes 260 persones de Fals, Rajadell i altres poblacions dels voltants. El recorregut finalitza en un mercat artesanal i entre pastors, que ofereixen fuet de Fals de record.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació