Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Viu l’hivern sota el mantell blanc del Pirineu de Lleida

Les experiències esquiables, la natura en estat pur i la cultura i el patrimoni que expliquen el territori converteixen el Pirineu de Lleida en una destinació a l’abast de tothom

El Pirineu de Lleida és un territori que cal descobrir i gaudir en família, especialment a l’hivern, quan la neu permet viure experiències inoblidables i contemplar paisatges de postal, que es converteixen a la vegada en un reclam per als amants de la natura i dels esports de neu.

Per descobrir-lo d’una manera activa, onze estacions d’esquí amb més de cinc-cents quilòmetres esquiables, distribuïts en sis estacions d’esquí alpí i cinc de nòrdic, us esperen per lliscar amb la màxima seguretat, atenció i tots els serveis necessaris. Només les estacions de Baqueira Beret, Boí Taüll, Port del Comte, Tavascan, Espot Esquí i Port Ainé, destinades a l’esquí alpí, sumen més de 350 quilòmetres de domini esquiable, una de les ofertes més atractives d’Europa. A la vegada, els amants de l’esquí nòrdic sumen a Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa, Virós-Vallferrera, Lles de Cerdanya i Aransa gairebé 150 quilòmetres de circuits d’esquí de fons, als quals cal afegir els més de vint que aporten Beret i Tavascan. A més, per passejar amb raquetes de neu hi ha un total de 140 quilòmetres marcats per a aquesta modalitat. Aquestes estacions, les destinades a l’esquí nòrdic, estrenen enguany cinc itineraris ecoturístics per fer sobre raquetes o per resseguir a l’estiu a través de la pràctica senderista.

A més, conviden a descobrir la fauna i la flora, les tradicions i les pastures, els aprofitaments silvícoles, les antigues rutes de comunicació i l’encant dels pobles de la zona. Els darrers temps, però, el Pirineu de Lleida també s’ha convertit en escenari d’una nova modalitat d’esport d’hivern: l’esquí de muntanya. Conegut també com a skimo, es tracta d’una disciplina que té els seus orígens als països nòrdics i es basa en travessies per coronar cims o enllaçar refugis. Alguns esportistes opten per combinar-la amb la bici o amb les curses de muntanya a l’estiu. De fet, l’estació de Boí Taüll en va acollir l’any passat els campionats d’Europa i enguany ho farà amb els mundials d’esquí de muntanya.

Cultura i tradició

La cultura del Pirineu reflecteix la personalitat de la seva gent i de les seves tradicions. Els banys termals, per exemple, són un dels millors testimonis que resten de l’època romana i que mostren com s’aprofiten les aigües sulfuroses que brollen de la muntanya. Els balnearis de Caldes de Boí, els Banhs de Tredòs, les aigües termals d'Arties, les termes de Les o el balneari de Sant Vicenç són indispensables i conviden a relaxar-se. Per la seva banda, un dels màxims exponents culturals i patrimonials del Pirineu és les esglésies romàniques de la Vall de Boí, incloses a la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco des de l’any 2000. Aquest conjunt medieval dels segles XI i XII enlluerna pel seu excel·lent estat de conservació. Està format per vuit esglésies i una ermita, entre les quals destaca Sant Climent de Taüll, amb el mapatge del seu pantocràtor. De fet, a més de la cultura i dels valors naturals, l’etnologia pirinenca és un orgull també per a la seva societat, que l’explica a través d’una cinquantena de museus i espais que la mostren des de diferents vessants. Al Pallars Sobirà destaquen la Casa de l’Os Bru dels Pirineus, situada a Isil, i l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, a Esterri, que mostra com era la casa típica pallaresa. De fet, l’espai museístic estrella de la Val d’Aran és l’ecomuseu Çò de Joanchiquet, a Vilamòs, que reflecteix com vivien els aranesos abans de l’arribada de l’electricitat i del turisme, i al poble d’Unha destaca el Musèu dera Nhèu, per conèixer la importància de la neu per a la població i a la qual consideren com or blanc.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació