Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

8 refugis de muntanya per gaudir envoltats de paisatges d’hivern

Us proposem una desena de refugis situats en indrets privilegiats, envoltats d’aclaparadores muntanyes i paisatges nevats i verges

Els refugis d’alta muntanya solen estar situats en indrets espectaculars, amb unes vistes que ens deixen bocabadats i envoltats de muntanyes nevades. La majoria són força inaccessibles i cal caminar molt per arribar-hi. Tanmateix, en d’altres s’hi pot accedir amb vehicle, en telecabina o fent una petita caminada. En tots els casos no són tan confortables com un hotel, però són excel·lents opcions per fer-hi unes vacances en família, en parella o amb els amics i com a campament base d’excursions pels voltants i viure així una petita aventura hivernal. No us oblideu el sac de dormir!

Refugi de la Pleta del Prat (Tavascan, Lladorre, Pallars Sobirà)

El refugi de la Pleta del Prat a l'hivern El refugi de la Pleta del Prat a l'hivernhttps://refugipletadelprat.net
El trobareu a 1.722 metres d’altitud, al peu de l’estació d’esquí de Tavascan, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu. S’hi accedeix en cotxe per una carretera asfaltada que surt del costat de la central elèctrica. També hi podeu arribar caminant des de Tavascan, seguint un sender senyalitzat que surt del centre del poble. Disposa de 50 places distribuïdes en quatre habitacions, servei d’esmorzar, dinar, sopar, bar cafeteria, lavabos i aigua calenta. És ideal per fer-hi activitats a la neu: esquí alpí i de fons, rutes amb raquetes, esquí de muntanya, ‘splitboard’ o ‘snowretrac’.

Per saber-ne més, visiteu la web.

Refugi Niu de l’Àliga (La Molina, Cerdanya)

El refugi Niu de l'Àliga al capvespre El refugi Niu de l’Àliga al capvesprehttps://niudelaliga.cat
L’espectacular refugi del Niu de l’Àliga es troba a les pistes de la Molina, al cim de la Tossa d’Alp, a 2.537 metres d’altitud. S’hi arriba amb el telecabina des de la Molina. Es pot fer un àpat o dormir en una de les seves habitacions compartides (n’hi ha dues, de 15 i 12 places respectivament). El millor: les vistes, la possibilitat d’arribar-hi esquiant i les activitats que organitzen. Ara es pot gaudir, per exemple, de la possibilitat de fer una sortida d’esquí nocturna quan hi ha lluna plena.

Refugi de Rebost (Bagà, Berguedà)

El refugi de Rebost a l'hivern El refugi de Rebost a l’hivernwww.refugirebost.cat
Sota el pedró dels Quatre Batlles, a la Tossa d’Alp, a 1.640 metres d’altitud, al vessant sud-est de coma Bella. En aquest indret privilegiat, envoltat de vegetació i amb vistes increïbles al massís del Pedraforca i al massís del Cadí i el Moixeró, es troba el refugi de Rebost. Des d’aquí podreu conèixer i descobrir un gran ventall d’itineraris a peu, amb BTT o a cavall, i també podreu gaudir de deu circuits permanents d’orientació, situats a la vora del refugi.

Disposa de dues sales grans, de 22 i 28 places respectivament, amb lliteres corregudes distribuïdes en tres pisos, flassades i coixins, així com calçat de recanvi per utilitzar únicament a l’interior del refugi.

El refugi Borda de Sorteny (Ordino, Andorra)

Panoràmica hivernal del refugi Borda de Sorteny Panoràmica hivernal del refugi Borda de Sortenywww.refugisorteny.com
El Parc Natural de la Vall de Sorteny, a la parròquia d’Ordino, a Andorra, és un parc protegit que s’estén a ambdós costats del riu Sorteny i que té més de mil hectàrees. Al poble de Cortinada trobareu el Centre de Natura, un centre d’interpretació del parc. Des d’aquí haureu de pujar amb vehicle fins al poble del Serrat i l’aparcament del parc, on podeu deixar el cotxe. La ruta que us proposem surt des d’aquesta caseta per una pista que va pujant, a poc a poc, fins a arribar a una barrera. Voregeu-la i continueu pel camí de muntanya, amb molt poca dificultat, fins a fer cap al refugi guardat de Sorteny, a 2.480 metres d’altitud, on es pot dormir o fer algun àpat. A l’hivern el podeu fer amb raquetes de neu o amb esquí de fons. La seva terrassa amb vistes a la muntanya és una bona recompensa després de l’excursió. Trigareu entre 45 minuts i 1 hora a fer-la. Des del refugi podeu fer altres recorreguts fins a la cabana de la Serrera, l’estany de l’Estanyó, el pic de la Serrera, el pic de la Sal o el turó del Forn.

Refugi de Montgarri (Baqueira, Vall d'Aran)

Vista aèria del santuari i el refugi de Montgarri Vista aèria del santuari i el refugi de Montgarriwww.refugimontgarri.com
A la vora del riu Noguera Pallaresa, aquest nucli despoblat és un dels espais més idíl·lics de l’Alt Aran. Es tracta d’un poble abandonat envoltat de prats i de muntanyes, i presidit per l’inconfusible santuari de Montgarri, un edifici del segle XVI però amb un origen encara més llunyà, del segle XII. El refugi es troba al costat del santuari. Té dues habitacions de dotze places, una de set places i una de quatre places; i una novetat —la ‘Suite Ostau’—, una habitació privada amb bany privat i confort extra. S’hi pot arribar per una pista forestal de set quilòmetres des del pla de Beret. Quan està nevada, a l’hivern l’accés es pot fer a peu, amb raquetes de neu o esquiant des del pàrquing de Beret. Des del refugi ofereixen l’opció d’arribar-hi amb trineu arrossegat per gossos o amb moto de neu.

Refugi de Cap del Rec (Lles de Cerdanya, Cerdanya)

El refugi de Cap del Rec El refugi de Cap del Rechttps://llescerdanya.com
El refugi de Cap del Rec és el centre d’operacions de l’estació d’esquí i muntanya de Lles de Cerdanya, famosa pels seus 36 quilòmetres de pistes d’esquí de fons amb unes impressionants vistes a la serra del Cadí i a la vall de la Cerdanya. Està connectada amb l’estació d’Aransa. Juntes formen el domini d’esquí nòrdic més extens del Pirineu català! També hi podeu fer rutes amb raquetes (hi ha 20 quilòmetres d’itineraris senyalitzats) o altres activitats com classes d’esquí de fons o sortides guiades amb raquetes. El refugi es troba a 1.960 metres d’altitud i és accessible tot l’any per carretera asfaltada. Disposa d’habitacions dobles, quàdruples i places en lliteres compartides. En tots els casos, els banys són comunitaris.

Refugi de Malniu (Meranges, Cerdanya)

El refugi de Malniu envoltat de neu El refugi de Malniu envoltat de neuwww.refugimalniu.com
El refugi de Malniu està situat a 2.138 metres d’altitud, a sis quilòmetres del poble de Meranges, al pla de Tarterès. És el punt de partida ideal per fer l’excursió fins a l’estany de Malniu o el cim del Puigpedrós. Des del refugi es poden fer rutes amb raquetes de neu o un circuit d’orientació molt divertit per les muntanyes i els boscos dels voltants. L’empresa Guies de Meranges també ofereix activitats hivernals com rutes guiades amb raquetes (diürnes i nocturnes), escalada, alpinisme… Es tracta d’un refugi guardat amb 54 places repartides en lliteres amb matalassos, nòrdics i coixins. Disposa de servei de menjar i begudes.

Refugi Comes de Rubió (Pallars Sobirà)

La zona de pícnic del refugi Comes de Rubió La zona de pícnic del refugi Comes de Rubiówww.refugicomesderubio.com
El refugi Comes de Rubió, a 1.980 metres d’altitud, es troba dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, al massís de l’Orri, comarca del Pallars Sobirà. És l’únic refugi d’alta muntanya aïllat del Pallars Sobirà que està obert durant tota la temporada hivernal amb neu. Disposa de 50 places, d’un menjador amb llar de foc i de dutxa amb aigua calenta. Per arribar-hi en època hivernal cal fer una ruta amb raquetes de neu, esquís de muntanya o de travessa des del poble de Rubió o des del coll del Port del Cantó.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació