Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Descobreix el secret de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou

Gironella proposa un joc d’escapada familiar per donar a conèixer l’antiga colònia textil

La Torre de l’Amo de Viladomiu Nou és un edifici centenari que es troba a Gironella i que va ser construït com a residència per a la família propietària de la colònia tèxtil, del mateix nom. Actualment, és una de les més ben conservades de Catalunya i es pot visitar per conèixer com vivien els amos de les colònies més de cent anys enrere. Ara bé, si teniu esperit aventurer, aquesta visita es pot convertir en tota una experiència gràcies al joc d'escapada El secret de la torre, una iniciativa del Consell d’Infants del municipi per a les famílies.

El joc transporta el visitant fins al segle XIX, a la colònia tèxtil de Viladomiu Nou, centre neuràlgic de la producció tèxtil de la conca del Llobregat. A la fàbrica fa dies que corre el rumor que l’Antònia i el Tomàs, els amos de la colònia, amaguen un gran secret a casa seva, la Torre de l’Amo. Mentrestant, entre les colònies veïnes es parla del desastre econòmic i de producció si aquest secret surt a la llum. Com que aquest secret no pot seguir dins la torre, els participants en l’aventura l’han de descobrir i portar-lo lluny dels amos de la colònia.
El joc d’escapada El secret de la torre, a més de posar el focus en la colònia tèxtil, també explica la història i la cultura de Gironella. Es pot fer cada dissabte i cada diumenge en diferents horaris i és un dels pocs d’aquestes característiques que existeix al Berguedà pensat per a tots els públics.

I si nou teniu un esperit aventurer, també hi ha l’opció de descobrir la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou a través d’una visita immersiva: un viatge en el temps a través de retrats que cobren vida, projeccions damunt parets i vidres i miralls que reflecteixen el passat. Es tracta d’una proposta suggestiva per entendre com era la vida a principis del segle XX en una colònia industrial guiada per un personatge que la coneix prou bé.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació