Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Els templers us esperen a la poderosa comanda de Gardeny

Descobriu el conjunt monumental de Lleida amb una visita guiada per les estances del castell

El conjunt monumental de Gardeny constitueix un dels testimonis més destacats de l'arquitectura templera aixecada a Catalunya durant la segona meitat del segle XII. En aquella època, la Casa Templera de Gardeny era un dels principals centres de poder de l’orde del Temple a la Corona d’Aragó.

Ara, el programa de visites guiades al castell dels templers de Gardeny permet descobrir la comunitat de frares guerrers que van viure en aquesta comanda templera i gaudir de l’entorn i el patrimoni templer a la ciutat de Lleida. S’hi fan visites guiades els dissabtes a les 12 h (en castellà) i els diumenges a les 12 h (en català), excepte el segon diumenge de cada mes, que s’ofereix la visita familiar Templer per un dia.

Així, durant la visita al castell dels templers de Gardeny, el guia ofereix un recorregut per la torre, la sala habitació o refectori i la torre del comanador. També es baixa al celler, on es troba el Centre d’Interpretació de l’Orde del Temple i on es projecta un audiovisual que explica com, quan i per què es va crear aquest orde i com es va dissoldre. La ruta inclou una visita a l’església de Santa Maria de Gardeny, un edifici singular de planta rectangular, d’una sola nau, coberta amb volta apuntada i amb absis poligonal. La primera referència documental d’aquesta església data de l’any 1156.

Hi destaquen les restes de pintures murals del segle XIII, trobades el 1987. Són, juntament amb les de Puig-reig, les úniques conegudes a Catalunya i de les poques dins l’àmbit dels templers europeus. La visita també permet accedir a la terrassa del conjunt, des de la qual s’albira una vista magnífica de la ciutat, l’horta, el riu i la Seu Vella.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació