Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Número 294
Número 294 - gener - febrer 2023

Escapades a la neu

En aquest número

Món Descobrir

El fajol, emblema del receptari garrotxí

El gra de fajol, també anomenat blat serrat, blat cairut o blat sarraí —tot i que no és un cereal—, és un dels productes més representatius de la cuina tradicional de la Garrotxa, especialment en forma de farinetes dolces. Text: Laia Creus i Badia / Il·lustració: Martí Franch

REPORTATGE

Casa Amatller, entre la intimitat i l’opulència

D’acord amb la voluntat dels propietaris, la Casa Amatller, situada al passeig de Gràcia de Barcelona, és oberta al públic per donar-nos l’oportunitat de conèixer l’atmosfera d’una llar de l’alta burgesia als inicis del segle XX. L’habitatge conserva la decoració i el mobiliaris originals. Text: Montse Armengol / Fotografia: Maria Rosa Vila

DOSSIER CENTRAL / ESCAPADES A LA NEU

Més de 40 propostes per gaudir dels paisatges d’hivern

Fotografia: Sergi Boixader

DOSSIER CENTRAL / ESCAPADES A LA NEU

Muntanyes infinites

ARRIBA L’HIVERN AL PARC NATURAL DE LES CAPÇALERES DEL TER I DEL FRESER I A LA VALL DE CAMPRODON
Quan la neu ho cobreix tot i el blanc s’apodera de l’horitzó, els cims són com les crestes de les onades en una mar que comença a enrabiar-se. Al Ripollès podem tenir aquesta panoràmica infinita des del puig de Dòrria. Si no volem emocions tan fortes, a la vall de Camprodon podem fer un itinerari pel Ter i respirar hivern a través de la natura. Text: Laura Masó i Ferrerons

DOSSIER CENTRAL / ESCAPADES A LA NEU

La bellesa indòmita de l’hivern

ELS BOSCOS MONUMENTALS DE L’ALT URGELL ENS ESPEREN A LA VALL DE LA VANSA I A SANT JOAN DE L’ERM
L’Alt Urgell, a l’alta conca del Segre, té una orografia complicada que l’ha fet esdevenir una de les comarques menys poblades. Però precisament aquesta geografia física i el seu clima són els que l’han convertit en un territori on practicar tota mena d’esports, tant a l’estiu com a l’hivern. En aquest reportatge ens endinsarem en les múltiples cares que ens ofereix l’Alt Urgell a l’estació de la neu.
Text: Bego Masdefiol

DOSSIER CENTRAL / ESCAPADES A LA NEU

El paradís blanc

TRES ITINERARIS PER LA CERDANYA ENS ENDINSEN EN ELS SEUS PAISATGES NEVATS
Som a l’ampla Cerdanya, que viu a l’hivern els episodis més durs però alhora els més autènticament pirinencs. Per endinsar-nos-hi, trepitgem la neu amb la fermesa de la bota i la seguretat de la raqueta, i pugem fins al pic de la Mina i el Puigpedrós. I fent esquí nòrdic, carenegem entre Lles i Arànser. La Cerdanya blanca ens espera.
Text: Miquel Spa Peradejordi

DOSSIER CENTRAL / ESCAPADES A LA NEU

La neu sedueix la Ribagorça

DESCOBRIM A PEU LA NATURA ENFARINADA D’AIGÜESTORTES I POSETS-MALADETA
Diverses rutes permeten acostar-se a la flora i la fauna que viu i es mou per les muntanyes nevades de l’Alta Ribagorça, tant al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici com a la falda de l’Aneto. Una immersió màgica en els paisatges més alpins del Pirineu occidental.
Text: Iñaki Delaurens Sabi

48 HORES

On el Renaixement enlluerna

Un patrimoni sorprenent ens espera a Cocentaina, la capital de la comarca del Comtat, al sud del País Valencià, on el llegat sarraí treu el cap entre edificis renaixentistes. Text: Isabel Sánchez Carchano / Il·lustració: Nik Neves

Rutes

RUTA DE PATRIMONI

Tresors monumentals de l’Anoia

En una escapada a Capellades i la Pobla de Claramunt podem endinsar-nos en la pre-història, fer paper artesanal i pujar a peu al castell de Claramunt.

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació