Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Vint-i-cinc anys del Cau de Bruixes de Centelles

Les cartes del tarot són enguany l’eix temàtic d’aquesta festa, que arriba el cap de setmana del 4 i 5 de febrer

“De Centelles, bruixes totes elles”, diu la dita. I tot i que el seu origen es perd en el temps, el municipi osonenc se la fa seva per celebrar el Cau de Bruixes, una festa màgica i popular que aplega cada any més visitants. Enguany, prevista per al cap de setmana del 4 i 5 de febrer, pot ser una bona ocasió per visitar-la, ja que celebra el vint-i-cinquè aniversari. Amb motiu d’aquesta efemèride, el Cau de Bruixes ret homenatge a Pere Vinyoles, qui va ser un dels impulsors de la festa. Tot i això, a principis de setmana hi haurà una prèvia a la celebració amb una xerrada que oferirà el professor de la Universitat de Barcelona Jaume Dantí i que versarà sobre la Catalunya a l’època moderna vinculada a la bruixeria i l’economia.

Les cartes del tarot es converteixen en aquesta edició en l’eix temàtic de la festa, però, en aquest Les cartes del tarot són enguany l’eix temàtic d’aquesta festa, que arriba el cap de setmana del 4 i 5 de febrer cas, es tracta d’unes cartes del tarot molt especials, ja que fan referència a elements simbòlics del municipi, com ara la torre i el campanar, les mateixes bruixes o la mítica festa del Pi de Centelles. Per això, els carrers i racons del poble rebran els visitants engalanats d’acord amb les temàtiques d’aquestes cartes. A més, com és tradició, aquell cap de setmana també s’instal·larà al poble el mercat màgic, que, amb més de cent parades, oferirà productes esotèrics i naturals.

El dissabte 4, el dia gros de la festa, prendrà un aire familiar, especialment al matí, amb tallers per als més petits de casa. Al vespre, arribarà el torn del teatre, els espectacles de carrer, les projeccions i els diables. El Cau de Bruixes de Centelles és una festa participativa de les entitats del poble i, al contrari que en la tradició d’altres municipis, defuig la simbologia més macabra i advoca per recuperar el vessant de les bruixes com a sinònim de dones sàvies i que han fet aportacions a la societat. La concurrència de públic, que cada any va en augment, ha fet que s’hagi posat a disposició dels visitants una àrea adaptada per a autocaravanes.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació