Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

8 experiències per descobrir la Conca de Barberà d'una manera original

Visites guiades, pastures de ramat, rutes senderistes, tasts gastronòmics i molt més

Més enllà de la contemplació dels paisatges i el patrimoni, us proposem vuit maneres actives de conèixer la Conca de Barberà: fer una visita guiada a les muralles de Montblanc, sortir a pasturar un ramat de cabres a Rojals, fer una ruta de senderisme entre molins, fer obres d'art efímeres o participar en un tast de cervesa artesana.

Visita guiada a Montblanc

Vista aèria de Montblanc Vista aèria de MontblancGetty Images
Cada dia de la setmana a les 11 h podeu conèixer la història, les anècdotes i les tradicions que fan de Montblanc una Vila amb caràcter. El punt de trobada és l'Oficina de Turisme, davant la Catedral del Vi de Montblanc. Passejareu durant 1 h 30 min. de la mà d'una persona de guia, pels carrers i places per arribar a la plaça Major o la plaça de Santa Maria i contemplar la popularment coneguda Catedral de la muntanya. El recorregut acaba amb la visita a una torre de la muralla (la de Pere III) i un tram del pas de ronda. Podeu comprar els tiquets a el web.

Cultura ecològica

Façana del Museu de la Vida Rural Façana del Museu de la Vida Ruralhttps://museuvidarural.cat

Des del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí ens proposen una visita temàtica a l'exposició permanent per conèixer com era Catalunya fa només cent anys i descobrir com a través del passat podem imaginar entorns més sostenibles. L'activitat continua amb un tast comentat de productes de proximitat i acaba amb una ruta guiada en bicicleta elèctrica pel voltant del riu Francolí, passant pel Monestir de Poblet i gaudint del paisatge entre vinyes, prats i boscos. Podeu consultar el calendari i reservar al web.

Elogi de la lentitud

Un dels àmbits de l'exposició permanent del Museu de la Vida rural Un dels àmbits de l'exposició permanent del Museu de la Vida ruralFoto: https://museuvidarural.cat
També des del Museu de la Vida Rural us conviden a xalar d'una experiència per desconnectar i ser conscients de la importància del temps. Amb aquesta proposta aprendreu a aturar motors, a donar-li al temps el protagonisme que es mereix i a assaborir els petits instants de la vida com fer-se una fotografia, però amb una càmera del segle XIX. Una activitat que anima a prescindir del mòbil durant unes hores i a ser partícips al cent per cent de l'experiència. Es tracta d'una activitat disponible per a grups. La podeu reservar al web del Museu de Vida Rural.

Sortida a pasturar amb un ramat de cabres

Carrer de Rojals Carrer de RojalsWikimedia Commons / Jorge Franganillo
A Rojals, el poble més alt de les muntanyes de Prades, en Pere us portarà a descobrir la seva feina: pastor. Coneixereu curiositats relacionades amb l'ofici, la vida a la muntanya i la vegetació característica del bosc mediterrani. L'activitat dura 2 hores. Podeu reservar amb reserva prèvia al tel. 670 253 307 o al correu masdelarlequi@gmail.com

Ruta dels Molins fariners de l'Alt Gaià

Santa Maria de Belllloc, a Santa Coloma de Queralt Santa Maria de Belllloc, a Santa Coloma de QueraltWikimedia Commons / Alimanja
La Ruta dels Molins de Santa Coloma de Queralt és un recorregut de senderisme de 6 km el podeu fer per lliure o bé guiat per tal de conèixer la seva història i el seu patrimoni arquitectònic. En el cas de la ruta guiada, per recuperar forces després de la ruta s'ofereix un taller de descoberta de cereals i llegums i les seves farines i un tast de productes de la Fleca l'Aresta. Es tracta d'una activitat per grups amb reserva prèvia al tel. 666 87 99 25 o al correu hostalcalllauner@gmail.com

Land art a Santa Coloma de Queralt

Land Art de Cuscusians. El joc de les obres d'art naturals i efímeres Land Art de Cuscusians. El joc de les obres d'art naturals i efímereswww.cuscusians.com
En aquesta ocasió, es proposa una passejada sensorial i artística per la natura i en família per copsar tot allò que la natura ofereix. L'objectiu serà fer intervencions artístiques efímeres amb l'ajuda del joc Land Art de Cuscusians. En acabar s'ofereix un esmorzar amb productes de proximitat. Es tracta d'una activitat per grups amb reserva prèvia al tel. 666 87 99 25 o al correu hostalcalllauner@gmail.com

Visita i tast de cervesa segarreta

La cervesa Segarreta, una beguda local i única a Santa Coloma de Queralt
 La cervesa Segarreta, una beguda local i única a Santa Coloma de Queralt
www.segarreta.com

Segarreta és una jove cervesera artesanal ubicada a Santa Coloma de Queralt. Produeixen cerveses cent per cent naturals i artesanals, sense additius, sense filtrar ni pasteuritzar i de producció limitada. L'activitat consta d'una visita a les instal·lacions, introducció al procés d'elaboració de cervesa i tast de 3 varietats de Segarreta. Es du a terme per a grups d'almenys deu persones amb reserva prèvia als tels. 977 881 659 o 637 433 031, i al web de la cerveseria.

Visita al monestir de Poblet amb audioguia

Galeries del claustre del monestir de Santa Maria de Poblet Galeries del claustre del monestir de Santa Maria de PobletGetty Images
Gaudiu al vostre ritme de la pau i tranquil·litat que ofereix el monestir de Poblet, un dels tres grans monestirs catalans del Cister i visita l'església major, el claustre major, el refetor, la cuina, la biblioteca, la sala capitular, el celler, la sagristia i el palau reial, entre altres dependències. Podeu descarregar l'aplicació al mòbil "Poblet, guia oficial". És obligatori l'ús d'auriculars.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació