Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

Els foguerons de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia fan trenta anys

La festa major d’hivern per excel·lència als territoris de parla catalana constitueix un important baluard del patrimoni cultural i etnològic de la regió

L’origen d’aquesta festivitat es remunta més de sis-cents anys enrere, a Mallorca, quan sant Antoni va ser nomenat patró dels pagesos, ja que estava representat amb un porquet i era considerat el protector dels animals. De mica en mica, es va anar desenvolupant tot el costumari que envolta aquesta festa: els dimonis, els foguerons, els cants de simbomba o la torrada de botifarrons i sobrassada.

Enguany, amb la festa molt estesa a tot el territori, i amb ja tres dècades de tradició al barri barceloní de Gràcia, s’han programat tot un seguit d’activitats entre els dies 17 i 28 de gener, que culminarà el mateix dia 28 amb l’encesa de foguerons a la plaça de la Virreina.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació