Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Tres festes per celebrar Santa Àgueda

Pels volts del 5 de febrer, diferents municipis organitzen actes en honor a Santa Àgueda, patrona de les dones. Us en proposem tres on anar a festejar aquesta diada

Festa d’interès comarcal

 Santa Agueda a Riba-roja d'Ebre Santa Agueda a Riba-roja d'EbreAjuntament de Riba-roja d'Ebre
Riba-roja d’Ebre festeja enguany la trenta-setena edició de Santa Agda, festa declarada d’interès comarcal. La celebració comença el dissabte de la setmana anterior al 5 de febrer, amb la proclamació de l’alcaldessa i de les regidores i activitats per a tothom. El dia de Santa Agda, hi ha una missa i una processó en què les majorales desfilen amb el pa beneit al cap al costat de la geganta Agda i les nanes Clotxa i Majorala. A la tarda, els homes serveixen un berenar a totes les dones.

Pans reivindicatius

Santa Agueda a Torà Santa Agueda a ToràAjuntament de Torà
A Torà celebren Santa Àgueda segons el dia que cau carnaval. Així, enguany, el 28 de gener les dones del poble gaudiran d’un sopar amb espectacle i la proclamació de l’alcaldessa. Per a l’àpat, elaboren pans amb forma de penis. El dia de Santa Àgueda és quan celebren una missa per venerar-ne la imatge i, en acabar, reparteixen pans amb forma de pit.

Repartiment de mamelletes

Santa Agueda a Sant Joan d'Horta Santa Agueda a Sant Joan d'HortaAjuntament de Sant Joan d'Horta
A Horta de Sant Joan, el primer diumenge després del 5 de febrer, les dones organitzen una processó amb la imatge de la santa i una missa. En sortir, reparteixen les mamelletes, uns brioixos amb un forat al mig amb nata i una cirera que s’entreguen per parells. La festa, que treu al carrer la geganta Bàrbara, inclou, entre altres actes, un homenatge a la nena més jove i a la dona més gran del poble, una ballada de la jota típica d’Horta i, el dia abans, sopar amb espectacle.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació