Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Ultra Clean Marathon: la cursa sostenible i respectuosa amb el medi ambient

Enguany, formaran equip el director de DESCOBRIR, Joan Morales, la famosa cuinera Ada Parellada i l’ecoaventurer Albert Bosch

El dissabte 18 de març, a les 7:30 h, comença la cinquena edició de l’Ultra Clean Marathon (UCM), la cursa per equips sostenible i solidària amb la natura. El recorregut començarà i finalitzarà a Vic, i permetrà descobrir els paisatges de la plana d’Osona, el massís de les Guilleries, Sau, la Ruta dels Molins o els paratges que voregen el riu Ter. Els participants correran fent ‘ploggin’, és a dir, recollint residus abandonats als espais naturals i promovent la sensibilització vers aquesta problemàtica. Enguany, hi participaran també algunes cares conegudes, com la del director de DESCOBRIR, Joan Morales, la popular cuinera Ada Parellada i l’ecoaventurer Albert Bosch.

L’Ultra Clean Marathon és la cursa per la natura perquè posa en valor els espais naturals que travessa. Cada equip corre per una entitat ambiental que treballa per a la conservació de la natura a Catalunya. A més, la cursa està organitzada de forma sostenible, ja que no hi haurà senyalitzacions de plàstic i els avituallaments seran ecològics. La cursa està integrada per un circuit curt, amb quatre trams i 36,1 quilòmetres totals, i un circuit més llarg de sis trams i 61,1 quilòmetres.

S’hi han inscrit un total de 25 equips, entre els quals destaca l’integrat pels ambaixadors ‘UCM Urbaser’, que és l'integrat per Joan Morales, Ada Parellada i Albert Bosch. També hi participarà l’equip de la ‘Kilian Jornet Foundation x Nnormal’, que comptarà amb Núria Burgada, coordinadora del projecte educatiu de l’entitat i mare del popular esquiador i corredor. A més, hi haurà els tres equips de les escoles Vedruna, que reuniran 24 professors i professores provinents de diverses comarques.

L’Ultra Clean Marathon és un esdeveniment esportiu i ambiental únic en la seva categoria, coorganitzat per la Xarxa per la Conservació de la Natura i l’Agència de Residus de Catalunya, amb el patrocini de l’empresa Urbaser i la col·laboració de l’Ajuntament de Vic i de la resta de consistoris dels municipis per on passa.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació