Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

A València ja pot començar la mascletà

La capital del Túria es prepara per celebrar les Falles, tota una festa per als sentits que s’espera que aplegui un milió de visitants

A partir de l’1 de març i fins al 19, a València se sentirà cada dia a les 14 h allò de: “Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà!”. Aquesta frase, pronunciada per la fallera major des del balcó de l’Ajuntament, és un simbòlic permís per a l’inici d’un espectacle d’harmònic i alhora ensordidor soroll de 120 decibels que acaba omplint de fum i olor de pólvora tots els carrers que envolten la plaça del consistori, des de la qual es dispara la mascletada. La frase és també un simbòlic inici de les Falles, perquè marca el compte enrere per als dies grans d’aquesta festa, en honor a sant Josep.

Els actes centrals se celebren a partir del dia 15 i s’inicien amb la plantada de les falles infantils. El 16 arribarà el torn de la resta de falles. Per gaudir de la crítica, la sàtira i l’humor que mostren aquests monuments efímers (es cremen sense pietat el dia 19 a la nit), s’aconsella anar calçat còmodament perquè hi ha més de set-centes falles repartides per tota la ciutat. Si es disposa de poc temps, el consell és veure les que es disputen el premi de la secció especial, les més espectaculars. Per exemple, no hi poden faltar la del barri del Convent de Jerusalem, que acumula disset d’aquests premis, o la de la plaça del Pilar, que n’ha guanyat setze. El desempat es va produir l’any passat, així que aquest la competició promet.

Per refer-vos, no us oblideu de tastar els tradicionals del 15 al 19 de març bunyols de carabassa, però tampoc d’arribar sans i estalvis a la nit, quan es disparen uns esborronadors castells de focs artificials. El del dia 18 té per nom la Nit del Foc, tota una declaració d’intencions: amb els més de mil quilos de pólvora que s’hi cremaran i els vint minuts de duració, serà, de ben segur, el castell de focs artificials més espectacular que podreu veure mai.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació