Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

El jurat del premi 'Pica d'Estats' publica els guanyadors de la 33a edició

El jurat ha destacat la diversitat dels treballs guardonats, amb aspectes originals com la perspectiva de gènere o la visió infantil sobre el món del turisme

El treball ‘De Turisme per les Garrigues’, un seguit de textos didàctics centrats en el patrimoni històric, natural, cultural i social de la comarca, escrits per Xavier Franch, col·laborador habitual de la revista Descobrir, i publicats al diari ‘Som Canalla’, s’enduia el premi de Mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

L’article ‘Por las riberas del Segre. Brindis en la colina del vino’, de Carlos Pascual, publicat al diari ‘El País’, guanyava la categoria de Premsa escrita d’informació general, a més del Premi al millor treball. En aquest escrit, el periodista ens proposa un viatge turístic per conèixer el patrimoni paisatgístic, monumental, enològic i gastronòmic de la plana de Lleida. D’altra banda, el reportatge ‘El romànic a l’alt país d’Urgell’, d’Albert Villaró, sobre la diversitat de temples romànics d’aquesta comarca, publicat a la revista ‘Descobrir Catalunya’, s’enduia el premi corresponent a la Premsa especialitzada en viatges i turisme.

El programa ‘Noguera 432, territori d’ermites’, realitzat per Nil Ortiz i Clara Adsuar i emès per Ràdio Balaguer, s’imposava en la categoria de Ràdio i el programa ‘Volando Voy. El Pallars Jussà’, conduït per Jesús Calleja a la cadena Cuatro, guanyava en la de Televisió. L’espai televisiu ‘Food Safari Catalunha chapter 1’, una mena de ‘safari’ gastronòmic pel Pirineu i la plana de Lleida, del xef Paulo Coelho Machado Neto, aconseguia imposar-se en la categoria de Premsa internacional. El reportatge gràfic ‘La Roda de la vida comença a Llessui’, de Jordi Borràs, que reflecteix per mitjà d’un seguit de fotografies la vida quotidiana de dos pastors d’ovelles del Pallars Sobirà, publicat a ‘La Mira’, ha estat guardonat com a millor Reportatge fotogràfic.

La sèrie d’articles ‘Juego de Damas’, publicats per la periodista Rosa Matas a lavanguardia.com, ha triomfat en l’apartat d’Internet, una feina molt ben valorada per la seva original perspectiva de gènere. Finalment, el treball ‘De Turisme per les Garrigues’, un seguit de textos didàctics centrats en el patrimoni històric, natural, cultural i social de la comarca, escrits per Xavier Franch i publicats al diari ‘Som Canalla’, s’enduia el premi de Mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.
El veredicte del 33è Premi Turístic Internacional ‘Pica d’Estats‘ de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet es va fer públic el 4 de febrer després de la reunió de deliberació mantinguda pels membres del jurat a la Sala Polivalent de la Diputació de Lleida. Els treballs guanyadors han tocat temàtiques tan diverses com els atractius de la plana de Lleida, el romànic de l’Alt Urgell, l’oferta turística de les Garrigues i del Pallars Jussà, l’ofici de pastor o el patrimoni monumental del Pirineu vist a través del paper històric que hi van tenir les dones.

Aquesta diversitat, en paraules del degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, “et permet descobrir algunes realitats turístiques del territori lleidatà desconegudes per la gent de fora”. En aquest sentit, Morros ha qualificat de summament “enriquidor” el debat entre els membres del jurat per establir els treballs guanyadors.

Per acabar, cal destacar que el 33è Premi Turístic Internacional ‘Pica d’Estats‘ de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet té una dotació econòmica global de 45.000 €, distribuïts en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els vuit reportatges guanyadors en les diferents categories i set premis més de 5.000 euros cadascun. Aquesta darrera edició registrava un total de 138 reportatges presentats a concurs, dels quals 105 corresponen a treballs d’àmbit estatal, 12 a obres d’àmbit internacional i 21 més a mitjans locals.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació