Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

L’any de redescobrir Domènech i Montaner

El 2023 es commemoren els cent anys de la mort d’aquesta destacada figura de l’arquitectura catalana

Catalunya no seria la mateixa avui dia sense Lluís Domènech i Montaner. La seva arquitectura, paradigma del modernisme català, va deixar una empremta ben singular per tot el país. El 2023 fa cent anys de la seva mort, i diferents entitats han dissenyat un programa conjunt d’activitats per difondre i divulgar la seva vida i obra, que al mes de març ens portarà per algunes de les ubicacions més emblemàtiques lligades al seu nom.

A Canet de Mar, la Casa Museu, que va ser casa d’estiueig de l’arquitecte i la seva família, ha programat unes rutes especials. Així, el primer dissabte de cada mes ofereix un itinerari que recorre diferents espais d’aquesta localitat del Maresme vinculats a la vida de l’arquitecte, des de la mateixa casa fins al cementiri. El segon dissabte del mes és el torn d’una ruta que incideix en els canvis que l’arquitecte, juntament amb el seu fill Pere, va impulsar en els edificis de Canet. El tercer dissabte del mes podrem conèixer la casa des d’un punt de vista històric, que ens aproparà el context en què l’arquitecte i la seva família van convertir una casa pairal en un dels millors exemples del modernisme català.

Al Palau de la Música, des del 15 de març, es podrà visitar una mostra dedicada a la construcció d’aquest bell edifici inspirat en les grans sales de concert internacionals i on conflueixen gairebé totes les arts que el modernisme va posar en relleu.

Al Recinte Modernista Sant Pau, i fins al 26 de març, la Sala Hipòstila acull una mostra fotogràfica que recorda els treballs de restauració de l’hospital, a finals dels setanta, punt d’inflexió cap al reconeixement oficial i popular d’aquest conjunt arquitectònic.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació