Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

12 llocs a Menorca on fer fotos espectaculars

En trobaríem molts més, però aquests són, tant sí com no, indrets des d’on podreu fer una instantània de postal

Menorca és un paradís ple de paisatges, d’elements patrimonials i de racons idíl·lics. No és casualitat que Menorca sigui l’única de les illes Balears declarada Reserva de la Biosfera per la Unesco. Hi ha mil excuses per animar-se a fer una escapada a l’illa. Aquí, els amants de la fotografia en tenen una tretzena.

El far de Favaritx

Far de Favaritx Far de Favaritx a MenorcaCecília Lorenzo
Amb la seva banda negra en espiral, aquest far és un dels més visitats de Menorca. Se situa a l’extrem nord-oest de l’illa, a 17 quilòmetres de Maó. Construït el 1916, va ser l’últim dels fars de Menorca. Hi podeu arribar des de Maó per la carretera de Fornells i agafar el desviament cap al far o des de Ciutadella passant per es Mercadal. Qualsevol punt de vista és ideal per una foto de postal. Experimenteu!

Es Caló Blanc

Es Caló Blanc Es Caló Blanc, una de les cales verges de l’illaGetty Images
Una de les cales verges de l’illa, que, agafada des d’un punt de vista alçat, es mostra com una mossegada de mar. El contrast entre el turquesa de l’aigua i el verd dels pins a la costa és sorprenent.

Es Caló Blanc o Cala Blanc es troba a 6,5 quilòmetres de Sant Lluís, al costat de la urbanització de Cap de Font i del nucli residencial de Binissafúller.

Port de Fornells

Port de Fornells Dibuix del Port de FornellsGetty Images
A la costa nord, aquest port és un refugi natural, una badia que aixopluga un grup de cases blanques que s’han convertit en un dels reclams de l’illa. El passeig és ple de restaurants on es pot tastar la tradicional caldereta de llamàntol i de racons pintorescos per fer-hi una bona fotografia.

El Toro

El Toro El Toro, la muntanya més alta de MenorcaGetty Images
Amb 358 metres d’altitud, és la muntanya més alta de Menorca. Es troba al cor de l’illa, a prop del poble des Mercadal. És un lloc màgic des d’on es pot veure la sortida i la posta de sol i un escenari ideal per fer-hi fotos panoràmiques. Hi ha un grapat de miradors des d’on es pot gaudir d’una vista de l’illa de 360º. Un paradís per als afeccionats a la fotografia.

Poblat de Trepucó

Poblat de Trepucó Poblat talaiòtic de TrepucóCecília Lorenzo
Les taules, els talaiots i les navetes són monuments prehistòrics únics al món. I a Menorca n’hi ha un bon ventall. Un dels més fotogènics és el poblat talaiòtic de Trepucó. Els dos talaiots són els edificis més antics (1000-700 aC) i imponents del recinte.

Port des Castell

Port des Castell Port des Castell, a MaóGetty Images
Dins del gran port natural de Maó, ple de llocs d’interès natural i monumental destaca pel seu tipisme el poble des Castell. La seva localització és privilegiada. Feu una passejada vora el mar fins a Cales Fonts, el port dins del port, i fixeu-vos en les embarcacions pesqueres, tradicionals, moltes de les quals són fetes de fusta antiga. No podreu parar de fer fotos!

Far de Cavalleria

Far de Cavalleria Cova al cap de CavalleriaCecília Lorenzo
Al punt més al nord de l’illa hi ha el cap Cavalleria, on es pot arribar en cotxe a través d’una carretera estreta. Després d’aparcar el vehicle, podreu accedir a peu fins al far del mateix nom, el més antic dels set que hi ha a l’illa, amb una torre blanca i un edifici també blanc amb finestres verdes. Es troba al costat de penya-segats de més de quaranta metres d’altura. A prop hi ha una petita cova des d’on es tenen molt bones vistes tant del far com de la curiosa illa des Porros, davant del cap. Les roques permeten jugar amb diferents enquadraments i punts de vista originals.

Mirador des Port de Ciutadella

Mirador des Port de Ciutadella Panoràmica del mirador des Port de CiutadellaGetty Images
A Ciutadella podeu visitar la catedral de Santa Maria, les places del Born i de s’Esplanada o el castell de Sant Nicolau, però per gaudir d’una bona vista heu d’anar al mirador des Port. La panoràmica és especialment esplèndida a última hora de la tarda, quan la llum daurada del sol esdevé el filtre perfecte per a una fotografia única.

Mirador de Sant Francesc de Maó

Sant Francesc de Maó Mirador de Sant Francesc de MaóGetty Images
Coses per veure a Maó: el port (el segon natural més gran d’Europa) amb la fortalesa militar de la Mola, el teatre Principal (que és el teatre d’òpera més antic d’Espanya), el nucli antic o l’església de Santa Maria. I per capturar una imatge de postal: el mirador de Sant Francesc, al final del carrer Isabel II. Es contempla sa Colàrsega, el port industrial i el port dels creuers.

Punta Nati

Punta Nati Far de Punta NatiGetty Images
Al nord de Ciutadella, aquest és un dels fars més espectaculars de l’illa, tant per la seva situació —al mig d’un paratge àrid i desèrtic molt peculiar— com per les construccions que el formen —la torre i quatre casetes annexes, a més de diferents construccions de pedra al voltant. El mar, sovint alterat, que s’albira des de l’entorn de la torre, recorda els naufragis que van motivar-ne la construcció, el 1912.

Es Mercadal

Es Mercadal Es Mercadal, població al centre de l'illaGetty Images
Població al centre de l’illa, popular per les seves cases blanques, amb balcons plens de flors de colors brillants i banderoles de revetlla i fanalets a l’estiu. Passejant pels carrers i places no podreu deixar de fer fotos.

S’Albufera des Grau

S'Albufera des Grau S’Albufera des Grau, Cala TortugaCecília Lorenzo
Aquest espai natural protegit inclou diversos ambients: zones humides, terrenys agrícoles i ramaders, boscos, un litoral amb penya-segats i platges, illots i una zona marina. Destaquen les platges verges de cala Presili i cala Tortuga. S’hi pot arribar a peu des del far de Favaritx.

Pedreres de s’Hostal

Líthica Pedreres de Líthica, a CiutadellaCecília Lorenzo
Una altra visita sorprenent plena de possibilitats fotogràfiques és la de les Pedreres de Líthica, a Ciutadella, una antiga pedrera. Actualment, es pot passejar pels seus jardins, jugar al laberint de pedra o presenciar un concert o una obra de teatre.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació