Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

6 excursions amb nens i nenes a prop del mar

Rutes a peu en família per conèixer els millors trams del nostre litoral

Arriben el bon temps i les ganes de gaudir del mar. A Catalunya tenim més de 800 quilòmetres de costa, amb centenars de cales i platges a la vora de ports de pescadors i viles marineres. Per descobrir alguns d’aquests racons en família us proposem un grapat d’itineraris amables i senzills a la Costa Brava, la Costa Central, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

De Cadaqués al far de cala Nans

Far de cala Nans El far de cala Nans que es troba al límit sud del port de CadaquésGetty Images
El far de cala Nans es troba al límit sud del port de Cadaqués. L’any 1974, a causa del seu mal estat i del seu abandonament, es va voler enderrocar per fer-hi una nova torre i situar-la a la zona dels Caials, a l’altra banda de la badia de Cadaqués, però els habitants de Cadaqués van aconseguir aturar el projecte i van salvar el far. Avui dia és l’únic far del litoral català sense accés rodat. Hi podeu arribar a peu per una pista de tres quilòmetres des del centre de Cadaqués. A tocar del far hi ha la petita platja de sa Sabolla, amb un petit embarcador.

El cap de Norfeu

Cap Norfeu La torre de guaita del segle XVI al cap NorfeuCecília Lorenzo
Aquesta ruta circular recorre en gairebé dues hores (uns 6 km) el cap de Norfeu, passant per la torre de Norfeu —una antiga fortalesa que servia per vigilar la costa dels atacs dels pirates— o el mirador de la Trona, des d’on s’albiren una part del litoral de Roses i el cap de Creus. Durant la passejada, podeu explicar als nens i nenes la llegenda d’Orfeu, que va naufragar i va refugiar-se en una roca separada de la costa. Inspirat per la bellesa del paisatge, va agafar la lira i va començar a cantar cançons. Les seves melodies van atreure les muntanyes del litoral fins a la roca on era Orfeu. Va ser així com es va formar el cap de Norfeu. El punt de partida és la platja de Canadell, a prop de cala Montjoi, a Roses.

De Palamós a cala s’Alguer

Camí ronda cala s'Alguer El camí de ronda al seu pas per Cala s’Alguer   Getty Images
Els camins de ronda eren els senders costaners que comunicaven els pobles del litoral i que feia servir la policia per fer les rondes de vigilància i evitar el contraban. Avui, els qui recorren aquests vials són caminants àvids de descobrir tots els racons de la costa. Un dels més variats i agraïts de la Costa Brava per fer amb canalla és el que enllaça Palamós i Calella de Palafrugell. Aquest trajecte surt de Palamós i passa per molts llocs d’interès, com el poblat ibèric i el castell de Sant Esteve de Mar, la cala s’Alguer, amb les seves petites cases de colors arran de mar, la platja de Castell, la roca Foradada o el mirador de la punta dels Canyers; i petites cales com cala Corbs o cala Crit.

De Vilanova a Sitges pels Colls

Camins de ronda Tram d'un dels camins de rondaGetty Images
Entre Vilanova i la Geltrú i Sitges trobem un agradable caminet de ronda que ressegueix la costa. La ruta recorre un territori rocós amb vegetació mediterrània i un seguit de cales tranquil·les. Els senyals que cal seguir corresponen al GR-92. L’itinerari té 8,7 quilòmetres i surt des del far de Sant Cristòfol de Vilanova, passant per l’ermita de Sant Cristòfol, la zona natural dels Colls, les cales de l’Home Mort i de la Desenfocada i arriba al passeig Marítim de Sitges. És una bona excursió per descobrir un dels racons naturals vora el mar més verges de la Costa Central.

De Torredembarra a Altafulla

Altafulla L’skyline d’Altafulla des del camí de rondaCecília Lorenzo
La ruta que enllaça per la costa les poblacions de Torredembarra i Altafulla transcorre entre penya-segats i bufadors, cales d’aigües transparents, unes termes romanes, dos pobles mariners de gran bellesa i la possibilitat de visitar el far més alt i més nou de tot l’Estat. És un itinerari planer, de tres quilòmetres, sense gaires complicacions i molt entretingut. Un dels atractius de la caminada és la visita a la torre del far de la punta de la Galera. Pujar els 217 graons fins al mirador situat a dalt de la torre és una experiència única que es pot fer només en determinats moments de l’any quan des de l’Oficina de Turisme de Torredembarra es programen visites guiades.

De l’Ametlla de Mar a l’Almadrava

Ametlla de Mar platja Ametlla de Mar, per on passa el GR 92Getty Images / Bibap
Preneu el GR-92 en direcció nord des de l’Ametlla de Mar. Resseguint el litoral, arran d’aigua, creuareu diverses platges i cales com la platja de l’Estany Tort, la cala Nova, les Tres Cales, Cala Forn o la platja de l’Olla. També passareu pel castell de Sant Jordi d’Alfama (segle XVIII), una fortalesa situada a tocar de la platja que té l’origen en l’antic orde medieval de Sant Jordi d’Alfama. Després de passar per la punta de Calafat, per petites cales com cala lo Ribellet i pel poble de Calafat, arribareu a l’Almadrava, una llarga platja on, fins fa poc temps, encara s’hi desplegaven les xarxes per pescar les valuoses tonyines de la Mediterrània. En total, la ruta fa nou quilòmetres.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació