Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

El Museu de les Papallones de Catalunya assoleix les 1.000 espècies d’insectes diferents

La col·lecció ha aplegat més de 30.000 exemplars, 4.400 dels quals s’exhibeixen al públic

El Museu de les Papallones de Catalunya, situat a Ribera de Cardós (el Pallars Sobirà), ha assolit les 1.000 espècies diferents d’insectes. Majoritàriament, són papallones, i esdevé una de les col·leccions més importants de l’Estat espanyol. En total, el Museu n’ha aplegat més de 30.000 exemplars, dels quals, 4.400 s’exhibeixen al públic.

A la mostra, s’hi pot veure un ampli ventall de papallones exòtiques, com la papallona més gran del món, una forma única de lepidòpter trobada a Andorra l’any 1994 o una col·lecció d’insectes invasors. Cal destacar també que la col·lecció és considerada una de les quatre de zoologia de referència a Catalunya.

L’impulsor i creador del Museu de les Papallones de Catalunya, Alfons Dolsa, explica que l’equipament recull els resultats de més de 50 anys d’investigació sobre les papallones i que aplega documents històrics molt valuosos. A més, posa en valor el fet que Catalunya és un dels espais amb més biodiversitat de tot Europa, i no només de papallones.

El centre organitza visites guiades per a tot tipus de públic, visites escolars i per a altres col·lectius. En el futur es preveu també fer visites virtuals en ‘streaming’ per a centres escolars. Per a més informació sobre les visites, podeu consultar la web.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació