Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

El Rec.0 d’Igualada obre les portes de les velles adoberies per reivindicar el patrimoni

Del 10 al 13 de maig torna al barri del Rec d’Igualada el festival de ‘pop-up stores’

Aquest mes de maig se celebra l’edició de primavera del Rec.0, el festival de 'pop-up stores' de moda més gran d’Europa que estarà instal·lat durant quatre dies al barri del Rec d’Igualada –del 10 al 13 de maig-. En aquesta edició, un total de 56 adoberies es convertiran en botigues de moda efímeres on s’hi instal·laran un centenar de marques i dissenyadors com Levi’s, Munich, Adidas, Pepe Jeans, Converse, Boboli, Sita Murt, Gap, Crocs, Buff, Puma, Castañer, Skunkfunk, Miriam Ponsa, Josep Abril o Antonio Miró, entre moltes d’altres.

Durant quatre dies, al Rec.0 d’Igualada es barreja un públic molt divers de milers de persones que busquen viure una experiència que vagi molt més enllà de la moda: una experiència gastronòmica -amb una quarantena de punts de restauració a l’aire lliure estrictament seleccionats en funció de la qualitat del producte que ofereixen-, una experiència cultural amb més de vint activitats per a tots els públics, i també hi ha una part important dels assistents que volen aprofitar l’oportunitat única que els ofereix el festival: la de poder veure per dintre les antigues adoberies que durant l’any són inaccessibles i que amaguen veritables tresors patrimonials, o bé veure com treballen la trentena d’adoberies encara en actiu que, des de fa tres segles, venen la seva pell de qualitat a icòniques marques de luxe d’arreu del món.

Precisament el festival Rec.0 va néixer ara fa 13 anys per reivindicar el gran patrimoni d’aquest emblemàtic barri declarat patrimoni industrial de Catalunya i que la major part de l’any està en desús però que podria reconvertir-se i omplir-se de vida amb un canvi de normativa urbanística, tal i com reclamen els organitzadors.

Així doncs, a més de poder recórrer i descobrir les 56 velles adoberies reconvertides en 'pop-up stores', en aquesta propera edició del festival s’han programat cinc visites guiades diferents per fer una immersió en el passat, el present i el futur del barri adober, que durant 4 dies esdevé una mostra palpable del que podria arribar a ser aquest barri en un futur.

Visites guiades

Visita guiada a l’antiga adoberia de Cal Granotes
Cada dia a les 11h durant els quatre dies del festival (del 10 al 13 de maig). Es podrà veure el passat del món adober, tot el procés de producció i adob de la pell. Organitzada pel Museu de la Pell d’Igualada i comarcal de l’Anoia. Punt de trobada al Museu Cal Granotes // Amb reserva prèvia // Grups reduïts.

Visita guiada a l’adoberia en funcionament Curtits Badia
Dimecres, dijous i divendres a les 12h. Visita molt interessant per veure el procés de producció i d’adob de la pell actualment. Aquestes visites només es fan durant els dies del Rec.0. Organitzada pel Leather Cluster Barcelona. Punt de trobada al Museu Cal Granotes // Amb reserva prèvia // Grups reduïts.

Visita guiada a estudis i tallers d’artistes del barri del Rec
El divendres 12 de maig. Algunes velles adoberies en desús s’han transformat al llarg dels darrers anys en estudis de disseny, tallers d’artistes o espais d’exposicions. Espais industrials que han trobat un nou ús, i conversen l’essència i l’arquitectura del passat industrial del barri. Organitzada per Recstores. Punt de trobada al punt d’informació de l’Adoberia La Bella // Amb prèvia reserva // Grups reduïts.

Visita guiada sobre la història d’Igualada, el Rec, i els adoberies
Dissabte 13 a les 11h. Serà un viatge des del passat i fins el present de la historia de la ciutat, passejant pels carrers històrics i cèntrics de la ciutat, descobrint racons i la petjada de la història de la ciutat, fins arribar al barri del Rec, amb les seves adoberies. Organitzada pel Leather Cluster Barcelona. Punt de trobada al centre d’Igualada // Amb reserva prèvia // Grups reduïts.

Visita guiada a la sala ‘Un univers amb pell’
Dissabte 13, a les 12h. Visita guiada al Museu de la Pell d’Igualada. Organitzada pel Museu de la Pell d’Igualada i comarcal de l’Anoia. Punt de trobada al Museu de la Pell // Amb reserva prèvia // grups reduïts. 

L’agenda completa d’activitats programades dins el festival Rec.0 es pot consultar al web.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació