Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

Exposició: ‘Rapinyaires i humans: d’enemics a aliats’

Una mostra que explica el canvi d’actitud de la societat vers els rapinyaires

Les associacions ambientals La Sabina i Aula i Natura presenten una exposició i cicle de xerrades que explica com la societat ha passat d’exterminar els rapinyaires a mobilitzar-se per protegir-los.

L’exposició està fent una gira per casals, centres cívics, instituts i escoles de tot Catalunya amb una presentació molt efectiva que descobreix unes històries fosques sovint ignorades pel gran públic. A la mostra es poden veure imatges curioses de les ‘Juntas de Extinción de Alimañas’, que a les dècades del 1950 i el 1960 van exterminar milers de depredadors. Àguiles, falcons i simples mussolets eren perseguits fins a l’extermini, juntament amb guineus, llops i mosteles. Aquestes campanyes estaven organitzades per l’Administració i el que és pitjor és que eren ben vistes per l’opinió pública. Ara bé, a la dècada del 1970 neix la necessitat de fer un canvi; recordeu l’impacte que va tenir Félix Rodríguez de la Fuente.

Actualment, les poblacions de moltes espècies —com el falcó pelegrí o el trencalòs— s’han duplicat, quintuplicat o, fins i tot, multiplicat per deu! Què hem fet bé? Però, també, què queda per fer i com podem ajudar?
L’exposició ‘Rapinyaires i humans: d’enemics a aliats’ dona resposta a aquestes preguntes i també ret homenatge a uns ocells que són autèntiques joies del nostre patrimoni natural i que Catalunya té el deure i, sobretot, l’honor de poder preservar.

Aquí podeu consultar les properes exposicions.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació