Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La Passió d’Esparreguera, una representació única de cultura popular a Catalunya

El Teatre de la Passió d’Esparreguera acollirà aquesta nova edició del 19 de març a l’1 de maig

La Passió d’Esparreguera és una mostra única de cultura popular, un espectacle hereu d’una tradició centenària que enllaça l’edat mitjana amb el segle XXI. Un esdeveniment extraordinari amb una orquestra i cor en directe, un fet diferencial de la resta de passions catalanes que aporta emoció i intensitat a la representació teatral. A més, des de la temporada passada, el públic pot escollir entre dues versions de l’espectacle: la versió tradicional, de matí i de tarda, i el nou format amb una durada més reduïda. El Teatre de la Passió d’Esparreguera acollirà aquesta nova edició del 19 de març a l’1 de maig.

Aquesta exhibició representa una tradició que ha perviscut gràcies a la cura i l’afany dels esparreguerins i esparreguerines que, al llarg dels segles, han sabut adaptar-la als nous temps, fer-la créixer i transmetre-la de generació en generació.

L’entitat no ha deixat de reinventar-se i des de la temporada passada s’ofereixen al públic dues versions de l’espectacle: la versió clàssica i el nou format. La versió tradicional està formada per dues parts diferenciades escenificades durant una mateixa jornada. En la primera part es representa la vida pública de Jesús. I en la segona, la seva Passió, mort i resurrecció. D’altra banda, el nou format proposa un espectacle de dues hores i mitja de durada en el qual es representen les dues parts en una única sessió. Es tracta d’una posada en escena més àgil i dinàmica que conserva l’essència de la tradició. Totes dues versions mantenen, però, el mateix estil i la mateixa estètica. En total hi ha programades vuit representacions, quatre de cada format.

La Passió d’Esparreguera també es caracteritza per la gran quantitat de col·laboradors i col·laboradores que participen en la representació. Gairebé cent actors i actrius amb paper, centenars de figurants, un equip de tramoies, tècnics, responsables de vestuari, etc. Un gran nombre de persones anònimes que, d’una manera desinteressada, hi posen tot l’esforç per mantenir viva la tradició i oferir un espectacle que és difícil de trobar actualment en el món professional del teatre.

Les entrades per a La Passió 2023 ja es poden aconseguir a la web, una temporada que arrenca amb la il·lusió i l’ambició de sempre per representar un any més aquest espectacle únic declarat d’Interès Nacional. No us ho podeu perdre!

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació