Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

La Reserva de Boumort es converteix en el millor espai d’observació de voltors del Pirineu

Aquesta reserva s’ha consolidat també com l’únic espai europeu on es reprodueixen les quatre espècies de voltors del continent

La Reserva Nacional de Caça de Boumort s’ha consolidat com el millor punt del Pirineu per observar el voltor negre, un ocell que va ser reintroduït a partir de l’any 2006 i que disset anys després ha assolit una població de 65 exemplars establerts d’una manera més o menys estable a la zona. Aquesta reserva, a més, s’ha convertit en l’únic espai europeu on es reprodueixen les quatre espècies de voltors del continent (el voltor comú, el trencalòs, l’aufrany i el voltor negre). En aquest sentit, Boumort és un punt privilegiat per als estudiosos i aficionats al turisme ornitològic.

Aquesta reserva nacional és el centre neuràlgic de la reintroducció de l’espècie als Pirineus. Dels 65 individus vistos aquest any, 23 han estat reintroduïts, 28 han nascut a la colònia i els altres són d’origen exogen. Com és natural, el percentatge d’individus nascuts a Boumort augmenta, mentre que el percentatge d’individus reintroduïts disminueix. Boumort es converteix així en un pont ecològic entre poblacions, ja que garanteix la connectivitat i l’intercanvi genètic entre poblacions i redueix el risc d’extinció. Actualment, la reserva alberga, a més dels exemplars de voltor negre, 100 parelles de voltor comú, 4 o 5 parelles d’aufrany (una espècie migratòria que només es pot veure aquí entre març i agost) i 6 parelles de trencalòs (una altra espècie reintroduïda, resident a diversos espais del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà).

D’altra banda, la importància que ha assolit en els darrers anys la demarcació de Lleida com a destinació dels amants de la fauna salvatge i del món de les aus serà consolidada amb la celebració del ‘Briding Fòrum Pirineu i Terres de Lleida’, una jornada amb activitats adreçades a professionals que tindrà lloc el 17 d’abril.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació