Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

Una ruta guiada per conèixer les històries i els secrets dels Plans de Sió

L’itinerari recorre alguns dels indrets més singulars de la Segarra, com els castells de Montcortès, l’Aranyó, Concabella, Ratera i les Pallargues

La nova ruta guiada ‘Castells, històries i llegendes’ combina la visita a alguns dels pobles i castells més emblemàtics dels Plans de Sió amb el coneixement d’històries i llegendes relacionades amb els indrets visitats. L’itinerari comença al castell de Montcortès i continua pel poble de l’Aranyó i pels columbaris de Montcortès. La ruta segueix pel castell de Concabella (amb visita a l’exterior i explicació de la llegenda del ‘Barber de Concabella’, feta sota de la gàbia penjada en una de les torres), el castell molí de Ratera i el castell de les Pallargues, on es duu a terme una detallada visita a l’interior. L’excursió es fa en vehicle i a peu, amb una durada aproximada de quatre hores, i finalitza amb un dinar a Palauet.

Una variant d’aquesta ruta, en aquest cas feta íntegrament amb vehicle, proposa la visita a l’interior dels castells de Concabella i les Pallargues, i la visita exterior als castells de Montcortès, l’Aranyó i Ratera, i inclou també l’explicació de llegendes de la comarca.

El castell de Concabella, l’interior del qual ha estat totalment remodelat, acull el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió, el Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida i l’Espai Pedrolo, mentre que al castell de les Pallargues els visitants poden visitar les dependències destinades al servei, la planta noble, la cuina, la presó, els calabossos i el celler, entre altres espais.


Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació