Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

‘Oasis de Ponent’: una gran biodiversitat s’amaga als territoris de secà

El número de maig de la revista DESCOBRIR mostra la vida d’un paisatge hostil amb unes fotografies excepcionals

Boira espessa a l’hivern, sol abrusador a l’estiu. Sembla que les terres de secà del pla de Lleida, a causa d’un temps inclement, han de ser una mena de desert en el sentit més extens del terme, i res més lluny de la realitat. Els paisatges esteparis, inclosos allò que en aquest número del DESCOBRIR hem anomenat oasis, són autèntics reservoris de biodiversitat, on l’aigua va buscada, sí, però on es creen unes formes de vida excepcionals.
 
La riquesa d’aquests espais naturals —injustament subestimats— és proverbial i, acolorits per la llum i l’exuberància primaverals, transmeten una energia que ens sorprèn. En aquesta revista trobareu unes fotografies excepcionals del fotògraf Òscar Domínguez, que ha captat espècies d’ocell tan vistoses com l’abellerol o el gaig blau, o de tant valor ecològic com el sisó i l’esparver cendrós, seriosament amenaçades.
 
Una escapada de primavera única
És un dossier que enamora i que us portarà a descobrir alguns espais naturals imprescindibles, com el pantà de Sant Llorenç de Montgai o els aiguamolls de Rufea. Hi trobareu tot el que cal saber per visitar-los i també idees de llocs on menjar i dormir. Tota la informació per fer-hi una escapada de primavera única, de manera respectuosa i contribuint a la seva preservació.
 
Berguedà i Osona, també presents
En aquest número també hi trobareu dos reportatges sorprenents sobre les comarques del Berguedà i Osona. Us convidem a descobrir la comarca del Prepirineu a través dels cinc sentits, amb activitats i teràpies per connectar amb la natura. A Osona, us proposem una visita a la Roda de Ter de Miquel Martí i Pol, on trobareu inspiració literària al bell mig de la Plana. 
 
Per l’últim, trobareu les millors rutes per fer a peu, amb bicicleta o en família. Aquí en teniu el sumari detallat

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació