Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

‘Reus 1900’, una festa modernista per reivindicar el passat històric de la ciutat

Els dies 15 i 16 d’abril els carrers de la ciutat s’ompliran d’activitats de recreació històrica, tallers, rutes, visites i espectacles ambientats en l’època modernista

La Casa Navàs i l’Agència Reus Promoció us conviden a viure un cap de setmana plenament modernista. Els dies 15 i 16 d’abril la ciutat viatjarà al passat a través d’una trentena de propostes i més de 50 activitats que inclouen accions de recreació històrica, rutes per descobrir el patrimoni modernista de Reus, espectacles, tallers i gastronomia.

‘Reus 1900. Festa Modernista’ vol reivindicar el passat més esplendorós de la ciutat amb una celebració en la qual la participació de les entitats, dels comerços i dels veïns serà fonamental. Una festa de rigor històric que, coincidint amb el centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner, tindrà la figura de l’arquitecte com a punt de partida. Comptarà amb un centenar de recreadors entre la plaça del Mercadal i la Casa Navàs, i la implicació d’una cinquantena d’entitats i empreses locals.

Els eixos principals de l’esdeveniment seran la recreació històrica, les rutes i visites per conèixer el patrimoni modernista de Reus, els espectacles ideats per a l’ocasió, i els tallers i la gastronomia del moment. Aquesta primera edició busca refermar Reus com una de les principals places modernistes de Catalunya. Tot plegat també es complementarà amb desenes d’activitats relacionades amb la vida social i cultural de l’època per reflectir uns anys de contrastos, de creixement del catalanisme polític, d’explosió cultural i també de desigualtats socials, a cavall entre la burgesia i la classe treballadora.

L’epicentre de l’esdeveniment serà la plaça del Mercadal i la Casa Navàs, on podreu gaudir de la visita ‘Casa Navàs: la vida al descobert’. A la vegada, la festa tindrà presència en altres espais com l’Institut Pere Mata, la Casa Gasull, el Gaudí Centre o el Casal de les Dones. El conjunt de la celebració es defineix per perseguir el rigor històric, per aquest motiu, s’ha comptat amb l’assessorament de l’historiador local Joan Navais.

La festa també comptarà amb propostes per als més petits, com la ruta ‘MiniModernistes’ d’Ans Educació. Una activitat que s’adreça a infants d’entre 3 i 6 anys, que, acompanyats de les famílies, podran conèixer el vestuari modernista.

Tota la programació de ‘Reus 1900. Festa Modernista’ es pot consultar a través del seu web, on s’explica amb detall tot el conjunt d’activitats programades. Així mateix, també trobareu el protocol de vestuari que s’ha definit per a la celebració. A la mateixa web ja podeu adquirir les vostres entrades. No us podeu perdre aquesta celebració tan singular!

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació