Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Noves rutes de BTT que combinen l’atracció turística amb la lluita contra el despoblament rural

Es tracta de tres itineraris que recorren diferents indrets de la demarcació de Lleida, ‘Pallars Juràssic’, ‘Valls de Pedra’ i ‘La Corona del Parc’

Les noves rutes de BTT formen part del projecte ‘Stop Pueblos Vacíos’, una iniciativa que té l’objectiu de conscienciar sobre el greu problema del despoblament rural i posar-hi remei. Els itineraris no estan organitzats ni tampoc tenen etapes establertes, de manera que cadascú els pot dissenyar segons la seva disponibilitat i capacitat física.

El recorregut ‘Pallars Juràssic’ vol donar a conèixer el territori del Pallars Jussà,
passant pels punts més coneguts del Geoparc Orígens, no només des del punt de vista geològic, sinó també patrimonial i paisatgístic. Es tracta d’un circuit gairebé circular, amb un total de 350 km i 12.000 m de desnivell positiu. Aquesta ruta està adreçada a amants del ciclisme amb una certa experiència.

D’altra banda, hi ha l’itinerari ‘Valls de Pedra’, que recorre zones de les Garrigues i de la Conca de Barberà conegudes per la tradició del treball de la pedra per a la construcció. De fet, Antoni Gaudí ja va utilitzar material de la comarca per als seus projectes, com la Sagrada Família, i actualment continua sent un dels recursos més coneguts d’aquesta zona. L’itinerari passa per municipis on la pedra és sempre present, alguns amb pobles medievals reconeguts com els més bonics de Catalunya. Es tracta d’un viatge a través de senders, trialeres fàcils i paisatges que sorprenen, ideal per fer-lo en dos o tres dies. El recorregut és de 120 km, amb un desnivell positiu de 2.700 m.

Finalment, hi ha la ruta ‘La Corona del Parc’, que consisteix en un viatge pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el més gran de Catalunya. Aquest recorregut va dirigit a ciclistes amb experiència, atesos la longitud, el desnivell i les distàncies existents entre els pobles on hi ha allotjaments. La ruta dona a conèixer, a través de pistes forestals, camins i senders, els llocs més emblemàtics del parc, i entra a Andorra durant uns quants quilòmetres. El punt d’inici és a Esterri d’Àneu i l’itinerari finalitza a Llavorsí, seu del parc. La distància per recórrer és de 300 km, amb 10.000 m de desnivell positiu.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació