Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Tremp recupera les antigues adoberies

La capital del Pallars Jussà rescata aquest patrimoni industrial i crea un petit itinerari d’interès natural i patrimonial

El municipi de Tremp (Pallars Jussà) recupera les antigues adoberies, un patrimoni industrial que mostra el paisatge productiu que durant molts segles va ser bàsic en l’economia d’un gran nombre de famílies de Tremp i Talarn. L’actuació també ha inclòs la recuperació de l’entorn de la Font Vella, un espai que tradicionalment havia estat un punt de socialització dels habitants d’aquests municipis.

D’aquesta manera, s’ha habilitat un petit itinerari d’interès natural i patrimonial, de 1.500 metres, que comunica la zona de les adoberies amb els baixos de l’antic convent, actual alberg de joventut, travessant les arcades del pont romànic de Sant Jaume i seguint el barranc aigües avall, fins a la carretera de Vilamitjana.

Aquest projecte ha permès recuperar l’adoberia més gran, que és de titularitat municipal. A la planta baixa encara hi ha les instal·lacions on es duia a terme la complexa tècnica de l’adobat tradicional, mentre que la primera planta s’ha reconvertit en un nou espai obert a la ciutat, que connecta amb un tram del redescobert “camí ral de muntanya” i també amb el camí que condueix cap al riu Noguera.

Una mica d’història

El barri de les Adoberies de Tremp neix a causa de l’increment de les activitats manufactureres a l’inici de l’edat moderna, així com de l’explotació per part del convent de Sant Jaume de les aigües del riu de Tremp. En aquest barri es van instal·lar diversos tallers que adobaven pells per al seu aprofitament posterior. Aquesta activitat industrial de Tremp, documentada ja als segles XVI i XVII, va esdevenir un dels sectors econòmics més importants de la vila fins que desaparegué definitivament a mitjan segle XIX.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació