Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

‘Rosselló marítim’: un regal per als sentits

El número de juny de la revista DESCOBRIR mostra els atractius de la Costa Vermella

El litoral comprès entre la Marenda i el Barcarès, o el que és el mateix, entre el nord de l’Albera i el sud de l’estany de Salses, és un prodigi de llum i diversitat. En el número de juny del DESCOBRIR ‘Rosselló marítim’ fem una passejada pels paisatges i els elements patrimonials més destacats, però també en tastem l’essència gastronòmica i descobrim perquè s’hi han inspirat diversos artistes. 
 
Colors, sabors i experiències
De les cales recòndites i pedregoses de l’anomenada Costa Vermella —que segurament formarien una unitat amb la Costa Brava si no fos per la frontera administrativa— a les platges de sorra i dunes d’Argelers en amunt s’estén un univers captivador que té en la natura, en la gastronomia, en la història i com no en l’art una paleta infinita d’atractius. 
 
Més enllà de Cotlliure, gran icona d’aquesta mar, el Rosselló marítim ens acull i ens fascina a parts iguals. Hi trobem perspectives d’un litoral que ens resulta familiar, però que no coneixem prou. I per això us oferim aquest dossier. Un recull de cinc reportatges amb fotografies d’Oriol Clavera que plasmen la riquesa d’aquest territori i que són un regal per a la vista, acompanyades dels textos de Bernat Dieu, Lluís Dagues, Laura Bertran, Xavier Febrés i Gerard Jacquet. 
 
El patrimoni de l’Alt Camp
En aquest número també recorrem vuit espais recuperats o millorats de l’Alt Camp i descobrir obres patrimonials tan espectaculars com el conjunt del Columbari Romà i l’albereda del Gaià de Vila-rodona, els castells de Rodonyà i Vallmoll o l’antiga Fàbrica del Pla de Santa Maria. L’altre reportatge del número el dediquem als mosquits i us expliquem tot el que cal saber sobre els mosquits del bosc, la ciutat o l’aiguamoll. Per últim, ens escapem un cap de setmana a la vall Ferrera per descobrir els secrets ancestrals que acompanyen el treball del ferro i la forja. 
 
Actualitat, activitats i rutes
A la sección del Món Descobrir, aquest mes fem un repàs per les celebracions més destacades del Corpus i descobrim els tomàquets més singulars. També entrevistem Mirea Font, propietari de Casa Leonardo (Senterada), un dels establiment adherits al Manifest Descobrir. Al Viure i veure, aquest mes anem de ruta modernista pel Vallès Oriental, ens capbussem en elBulli1846 i us donem a conèixer algunes activitats de natura coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. 
 
Per l’últim, trobareu les millors rutes per fer a peu, amb bicicleta o en família. Aquí en teniu el sumari detallat

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació